Návštevu Flašíka vo väzbe u Kočnera schválil Špecializovaný trestný súd napriek kolúznej väzbe
06 | 05 | 2019 I Aneta Leitmanová


Návštevu Fedorovi Flašíkovi vo väzbe u Mariana Kočnera schválil Špecializovaný trestný súd napriek tomu, že Kočner je v kolúznej väzbe, aby nemohol ovplyvňovať svedkov. Dôvodom väzby boli aj motáky, ktoré Kočner rozposielal vplyvným politikom. Flašík je aktívny člen Smeru, ktorý chodí na snemy strany.




Súd nevysvetlil, prečo návštevu povolil: „Návšteva bola vykonaná po predchádzajúcom súhlase predsedu senátu, za účasti zamestnanca Špecializovaného trestného súdu,“ napísal súd.

Nečakaná návšteva pre Kočnera. Čo od neho mohol chcieť Fedor Flašík? Vieme viac
Fedor Flašík bol navštíviť kontroverzného podnikateľa, ktorý je obvinený z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, Mariána Kočnera. Flašík neverí , že by jeho kamarát nechal niekoho zavraždiť. V decembri povedal, že ho od nástupu do basy nevidel.... Čítať ďalej
06 | 05 | 2019 | Roman Suchý


 

O návšteve nevedel ani dozorový prokurátor kauzy zmenky.

„Okamihom podania obžaloby na súd, v tomto prípade 19. 3. 2019, sa väzba z prípravného konania mení na súdnu väzbu, o priebehu ktorej rozhoduje jedine súd a nie prokurátor. Z uvedeného dôvodu aj akýkoľvek súhlas s návštevou obvineného M. K. dáva len súd a prokurátor o týchto väzobných otázkach a o priebehu väzby v naznačenom rozsahu nie je informovaný,“ napísala hovorkyňa prokuratúry.

NA PULZE DŇA: Kauzu vraždy exministra Duckého nám Ukrajinci vrátili, Olega T. sa im nechce riešiť
Viac ako 20 rokov nevyriešenú kauzu vraždy exministra hospodárstva a vysokého predstaviteľa Slovenského plynárenského priemyslu Jána Duckého takmer po desiatich rokoch vrátili ukrajinské orgány činné v trestnom konaní naspäť na Slovensko. TASR o... Čítať ďalej
06 | 05 | 2019 | Peter Králik


Kolúzna väzba je najtvrdší spôsob obmedzenia osobnej slobody. Obvinený je v nej pod prísnym dohľadom prokurátora. Teraz by rovnako mala prebiehať aj tá súdna.

Kým bežne má obvinený napríklad právo stýkať sa s obhajcom bez prítomnosti tretej osoby, keď je v kolúznej väzbe musí mu každé stretnutie odsúhlasiť prokurátor či súd. Vyhradiť si môžu aj právo, aby na na takomto stretnutí bol ich zástupca.

Flašík podľa Nového času povedal, že medzi ním a Kočnerom bolo sklo a Kočner mal dobrú náladu. Riešili vraj autorské práva pre prípadný celovečerný film alebo dokument, ktorý pripravuje Zuzana Piussi.