Jana Teleki: Smer bude vládnuť s Kotlebovcami, lebo to povedal poslanec Beblavý. Znel príkaz v Markíze
05 | 05 | 2019 I Jana Teleki

Napriek tomu, že Ondruš v relácii na Telo jasne povedal, že sa nechystá, Kovačič zdôraznil že sa chystá, pretože to povedal prezident Kiska a poslanec Beblavý, čoho dôkazom je hlasovanie o strope dôchodku a fakt, že Robert Fico poďakoval poslancom ĽSNS, za to že hlasovali o dôchodkovom strope.


Michala Kovačiča evidentne vyrušuje presadzovanie Smerom navrhnutých sociálnych opatrení s podporou Kotlebovcov a v samej horlivosti mu unikli zásadné momenty, pri ktorých je potrebné sa pozastaviť.

Komentár Jany Teleki: Keď Kiska prichádza ako Avatar v podobe lacného agitátora a robí si reklamu v Die Welt
04 | 05 | 2019 | Jana Teleki


Poslanci Národnej rady Slovenskej republiky boli volení na zastupovanie občanov a parlament schvaľuje zákony, ktoré majú zabezpečiť legislatívu zvyšujúcu kvalitu života občanov. V Národnej rade nesedia preto, aby bojkotom zákonov predkladaných koalíciou, dokazovali jej neschopnosť, prípadne zbierali politické body a defraudovali peniaze daňových poplatníkov.

Náklady na mzdy poslancov za toto volebné obdobie presiahnu viac ako 60 miliónov eur zo štátneho rozpočtu.

Z tohto pohľadu vyjadrenia o tom, že nie je vhodné podporovať návrhy vládnej koalície, či vášnivá diskusia o tom, že Kotlebovci častejšie hlasujú s opozíciou ako s koalíciou, prípadne podporili viac ako sto návrhov opozícii alebo, či hlasovanie s opozíciou je iná situácia ako zahlasovať za vládny návrh, je viac ako len za čiarou.

Hrádza proti extrémizmu zjavne neexistuje

Beblavý:V parlamente každý hlasuje za seba ... tu je problém v tom, že strana Smer vedela, že bez hlasov Kotlebovcov, že je tu hrádza, to čo mi nikdy nerobíme, že nikdy nehlasujeme za návrhy ĽSNS, nikdy nespolupracujeme, spolu nekomunikujeme, nepočítame s nimi do žiadnej formy spolupráce, to sa tu rozpadá. Strana Smer vedela, že jej neprejde dôchodkový strop bez hlasov Kotlebovcov. S Kotlebovcami komunikovala aj ministerka Saková, čím dala najavo, že z neprijateľného sa stáva prijateľné.“

Pán Beblavý si musí uvedomiť, že Kotlebovci sú parlamentná strana s dvanástimi poslancami v Národnej rade Slovenskej republiky s nezanedbateľnou voličskou základňou a rozprávky o boji proti extrémizmu sú irelevantné, ak vezmeme do úvahy zákony predkladané poslancami ĽSNS a najmä vnímanie ich postupu voličmi.

Napriek jasnému „nie“ Braňa Ondruša v súvislosti so vstupom do koalície s ĽSNS, Michal Kovačič uzatvoril tému s tým, že Smer do koalície vstúpi bez Ondruša.

Skutočný popoludňajší kabaret začal po tom, keď Beblavý prešiel na PR Progresívneho Slovenska, respektíve na zostavenie vlády po voľbách, keď na otázku perspektívy vládnutia šiestich strán položenej Kovačičom ozrejmil predstavu víťazného, povolebného zoskupenia, ktoré nazval:

"Vládou poslednej šance"


Zoskupenie počíta, že vládu bude zostavovať PS – Spolu – Kiskova strana. Po prezentovaní tejto vízie aj jednoduchší divák pochopil, dôvod predohry o spolupráci s ĽSNS. Pripravované zoskupenie nie je schopné pripraviť zmysluplný program, ktorým by oslovil občanov, ale prezentuje katastrofický scenár. Po prológu poslanca Beblavého bolo jednoznačné, iba to, že kampaň nebude orientovaná na občana, ale bojom proti Kotlebovi.

Haščák z Penty a prípad vraždy Kuciaka: Kto hrozí Lučanskému a odvracia pozornosť od informácii?
04 | 05 | 2019 | Jana Teleki


Beblavý zdôraznil, že sa chce výrazne odlišovať od súčasnej opozície, čím vlastne naznačil, a následne aj zdôraznil, že jediným partnerom, s ktorým chcú rokovať o spolupráci je momentálne nezaložená strana Andreja Kisku. Aj Beblavý má ambíciu byť premiérom. Pozornosti občanov neunikla informácia, že po parlamentných voľbách odmietol ponuku byť ministrom školstva a bez peňazí odišiel do opozície. Muselo byť veľmi traumatizujúce pre pána Beblavého nastúpiť do parlamentu za smiešny plat 3.500 eur.

Menšinová vláda s podporou ĽSNS


Po dvadsiatich minútach, keď už pohár obviňovania pretiekol a Ondruš opätovne zdôraznil aby nefabuloval, Beblavý skonštatoval, že Smer samozrejme nepôjde do vlády S Kotlebovcami, ale zostaví menšinovú vládu s podporou Smeru. Po stroskotaní debaty Michal Kovačič, okamžite otvoril tému sociálna politika, kde Beblavý pohorel ako fakľa.

Relácia, ktorou odštartoval líder PS – Spolu prezentáciu marketingového produktu „vláda poslednej šance“ bola skôr nevydareným humoristickým formátom, predsa len niektoré fabulácie nemohli uspieť ani u „násťročných“, nieto ešte starších divákov. Kritizovať Kotlebu, za hlasovanie o strope dôchodkového veku, keďže väčšina občanov si uvedomuje zdravotné nastavenie, bolo viac ako nešťastné.

Mirkovi nedeľa na obrazovke Markízy nevyšla, nezachránila to ani propaganda a nadpráca moderátora Kovačiča.