MIMORIADNA SPRÁVA: Zsuzsová nevinná? Muž, obvinený z vraždy exprimátora, zmenil výpoveď
02 | 05 | 2019 I Aneta Leitmanová

Roman Ostružlík na poslednom výsluchu poprel, čo tvrdil predtým. Vraj na neho tlačili policajti. Informácie priniesla Markíza na portáli tvnoviny.sk


Romana Ostružlíka obvinili z objednávky vraždy Lászlóa Basternáka 24. januára. Odvtedy je vo väzbe. Keď mu dali do ruky uznesenie o obvinení, vypovedal rozsiahle. Opísal napríklad, ako sa zoznámil s Alenou Zsuzsovou a že s ňou mal intímny pomer. Pomáhala mu s predvolebnou kampaňou na post primátora Hurbanova a zoznámila ho aj so Zoltánom Andruskoom.

Ostružlík a nebohý Basternák boli súperi v komunálnych voľbách. Keď kampaň vrcholila, Ostružlík podal na Basternáka desiatky trestných oznámení pre údajne šafárenie s eurofondmi. A práve to malo byť podľa vyšetrovateľa motív objednávky vraždy.

Novou prvou námestníčkou Generálnej prokuratúry má byť JUDr. Viera Kováčiková, poznáme jej škandály
Z prostredia Generálnej prokuratúry unikla informácia, že novou prvou námestníčkou Generálnaj prokuratúry sa má stať JUDr. Viera Kováčiková, Krajská prokurátorka, Krajskej prokuratúry V Trenčíne. Čítať ďalej
02 | 05 | 2019 | Jana Teleki


Obvinený Roman Ostružlík tvrdil, že Zsuszová vedela o trestných oznámeniach, ktoré podával na Basternáka. Na jednom stretnutí v Komárne, kde mal byť aj Andruskó, podľa pôvodnej Ostružlíkovej výpovede, označovala Zsuzsová Basternáka za sedliaka a že keď chce, dolámu mu ruky a nohy a že už jednému toto spravila. Andruskó mal vytiahnuť peniaze a Zsuzová zahlásiť, že za ne vybaví, aby dali „do poriadku" Basternáka.

Muž popísal aj prvý, neúspešný pokus o zavraždenie hurbanovského exprimátora. Pár hodín po neúspešnom atentáte sa vraj stretol so Zsuzsovou a medzi rečou mu mala povedať, že to zariadila ona. Od tejto výpovede prešli tri mesiace a Ostružlík odvolal, čo tvrdil, píše Zuzana Ferenčáková.

"Obvinený Ostružlík uviedol do zápisnice, že je na neho vyvíjaný nátlak, poprel svoju výpoveď tým, že bol na ňu navedený zo strany polície, že má vypovedať proti Zsuzsovej. Uvidíme, ako sa s tým vysporiada polícia a prokuratúra," povedal pre TV Markíza advokát Aleny Zsuzsovej.

NA PULZE DŇA: Kočner mal pod dohľadom vedenie prokuratúry. Vieme, že nechal sledovať aj Čižnára
Nielen novinári a opoziční politici, ale aj generálny prokurátor. Väzobne stíhaný Marian Kočner si mal objednať sledovanie Jaromíra Čižnára Čítať ďalej
02 | 05 | 2019 | Aneta Leitmanová







Z vraždy Lászlóa Basternáka okrem Romana Ostružlíka obvinil vyšetrovateľ protizločineckej jednotky aj dalších. Svedkom je odsúdený strelec Štefan Kaluz aj Zoltán Adnruskó. Ten spolupracuje s policajtmi v prípade vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice. "Podľa vyjadrenia pána Andruska mala sprostredkovať vraždu, to znamená, mal si ju objednať pán Ostružlík u Aleny. Alena to mala povedať Mosnárovi a Mosnár to mal povedať Kaluzovi," priblížil Zsuzsovej advokát.

Vinu však odmieta Ostružlík, Zsuzsová aj Vladimír Mosnár.

Zsuzsová zrejme najviac šokovala slovenskú verejnosť v inom prípade a to vraždy Jána Kuciaka. Vo februári prišla s tvrdením,  že možným objednávateľom mohla byť skupina Penta a jej šéf Jaroslav Haščák.

Kto je Jaroslav Haščák z Penty, ktorého označila Alena Zsuzsová? To podstatné okolo jeho osoby na jednom mieste!
04 | 02 | 2019 | Peter Králik


Svoje tvrdenia opierala o to, že finančná skupina mala dostatok informácií a prostriedkov na to, aby mohla vraždu „narafičiť“ na ňu a M. Kočnera. Penta tieto tvrdenia razantne odmieta.