BLAHA O ESETE: Po 2 svojich koňoch v prezidentskom derby, skúšajú to isté v parlamentných voľbách
26 | 04 | 2019 I Roman Suchý

Na prvý pohľad to môže vyzerať, že sa v pravicovom tábore pred voľbami rozpúta veľký súboj medzi Kiskom, Progresívnym Slovenskom, Beblavým, Sulíkom, Kollárom, OĽaNO a ďalšími. Je to ale skutočne tak? Ľuboš Blaha má na to iný názor.


Je pravdepodobné, že sa tu chystá manéver, ktorý bol odskúšaný v marcových prezidentských voľbách.

Chvíľu sa bude predstierať, že všetci spomínaní majú vlastné strany, no v skutočnosti ich všetkých riadi ESET. Robia to šikovne, z úzadia. V správnom okamihu sa tieto strany zjednotia. Vytvoria tú "správnu emóciu" a opäť to tu bude plné "jednoduchej" propagandy, tak ako v prípade zvolenia Zuzany Čaputovej. Podľa Blahu sa tým ovplyvnia práve jednoduchší voliči.

Tvrdí, že to má ESET veľmi dobré vymyslené. Najprv vytvorí ilúziu obrovskej zjednotenej pravice, ktorá ide vyhnať Roberta Fica a ľavicu. Následne bude tlačiť na ďalšie opozičné strany - buď sa podvolia, alebo ich ESET "spláchne". Predseda eurovýboru je tiež toho názoru, že aj strana SaS "pravdepodobne skončí". Celá slovenská pravica sa má zjednotiť pod krídlami oligarchov z ESETu.

Komentár Romana Suchého: Je čas uznať porážku pán Harabin. Buď ste politik alebo sudca!
Sú rôzne prirovnania o politike. Dve z najznámejších hovoria, že politika je buď umenie možného a druhé nám hovorí, že politika je pánske huncútstvo. Mne osobne nesedí ani jedno z nich. Skôr sa prikláňam porovnávaniu politiky k individuálnemu... Čítať ďalej
26 | 04 | 2019 | Roman Suchý


Kto je to vlastne ten oligarcha? Podľa Ľuboša Blahu je oligarcha extrémne bohatý človek, ktorý ma potrebu kupovať si politické strany. K tomu ešte aj príslušné mediálne impérium, akými sú napríklad Denník N alebo SME. Prečo? Práve preto, aby mohol výrazne ovplyvňovať politiku a takýmto spôsobom si zabezpečovať svoje ekonomické záujmy. "ESET sú oligarchovia," zhrnul Blaha.

Poslanec za vládnu stranu Smer pripomenul, koľko má ESET peňazí. Tvrdí, že Anton Zajac má majetok v hodnote 250 miliónov eur,  Richard Marko 340 miliónov eur a Maroš Grúnd 330 miliónov EUR. Tie peniaze investujú do slovenskej politiky ale taktiež aj do iných záležitostí, ktoré súvisia s vecami verejnými. Robia tak preto, aby mohli vytvoriť dostatočne atraktívny projekt, ktorý na Slovensku prevezme moc.

ESET OLIGARCHIA: Majú prachy, majú médiá, majú politické strany, majú vplyv - I.časť
Ľuboš Blaha tvrdí, že nemá nič proti firme ESET, no prekáža mu, že sa jej majitelia "správajú ako oligarchovia". Čítať ďalej
24 | 04 | 2019 | Roman Suchý


Je veľmi pravdepodobné, že sa tohto marketingového súboja opäť zúčastní aj agentúra Shaviv Strategy and Campaigns, ktorá pomohla Zuzane Čaputovej vyhrať prezidentské voľby.

Tá agentúre Shaviv, ktorá si bežne účtuje za víťaznú kampaň 1,6 miliona EUR, zaplatila iba 12 tisíc. Túto položku priznala na svojom transparentnom učte. Poslanec Národnej rady sa teda zamýšľa -  prečo dostala Čaputová služby od agentúry Shaviv takmer "grátis"?

Blaha tiež upozorňuje, že je potrebné sa zamyslieť aj nad tým, ako prebiehal súboj o prezidentské kreslo, kde bolo viacero pravicových kandidátov. Mistríka aj Čaputovú "zhodou okolností" financoval ESET. V prezidentskom súboji sa teda mohli na základe prieskumov navzájom podporiť a tým vytvoriť kumulatívny efekt, vďaka ktorému Čaputová získala ku koncu kampane silnú podporu.