PRIESKUM: Smer padá, Progresívne Slovensko + Spolu druhí
18 | 04 | 2019 I redakcia

Preferencie strany Smer-SD sú na zostupe, Progresívci spolu s Beblavým naďalej rastú. Aj tak by sa dal zhrnúť najnovší prieskum agentúry FOCUS.


Agentúra FOCUS sa venuje prieskumom verejnej mienky. Posledný prieskum verejnej mienky uskutočnila v dňoch 8.4. – 14.4.2019 formou osobného dopytovania. Vzorku tvorilo 1026 respondentov, ktorí reprezentujú populáciu SR vo veku nad 18 rokov z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania, národnosti, veľkostných kategórií sídiel a krajského členenia.

RADÍME: Ako budú otvorené obchody cez Veľkú noc?
Veľkonočné sviatky sú za dverami a mnohí Slováci zažívajú nákupné horúčky. Počas najbližších dní sa niektoré obchody zatvoria úplne, niektoré majú len pozmenené otváracie hodiny. Prinášame vám prehľad o niektorých z... Čítať ďalej
18 | 04 | 2019 | redakcia


Opýtaným bola položená nasledujúca otázka: "Teraz si, prosím, predstavte, že by sa parlamentné voľby konali tento víkend a kandidovali by nasledujúce politické strany a hnutia. Ktorej strane alebo hnutiu by ste dali svoj hlas?" Výsledok je taký, že 14,7% respondentov by nešlo voliť a 14,6% odpovedalo „neviem“. Zvyšok opýtaných už má svojho favorita. Poradie je nasledovné:

Najsilnejšiu koaličnú stranu Smer-SD by volilo 19% opýtaných. Za ňou nasleduje koalícia strán Progresívne Slovensko a SPOLU - OD, ktorej by dalo svoj hlas 13.4%. Nasleduje Kotleba - ĽSNS s 10.5 percentami, za ňou sú strany Sloboda a Solidarita (10.1%) , SME RODINA - Boris Kollár (9.4%), OĽaNO (9.1%), SNS (7.5%) a mimoparlamentné KDH, ktoré by získalo 6.8%.

Pred bránami parlamentu by ostal koaličný Most-Híd so 4.7 percentami, SMK by získala 3.6 percenta hlasov.