Kúpi štát nemocnicu od Penty? Pellegrini túto možnosť nevylučuje
18 | 04 | 2019 I Roman Suchý

Nemocnica v bratislavskej časti Bory, ktorá patrí finančnej skupine Penta, bude možno nakoniec štátnou nemocnicou. Premiér Peter Pellegrini to povedal po stredajšom rokovaní vlády.


Denník SME sa ho po rokovaní pýtal, či sa uvažuje o kúpe nemocnice. "Urobím všetko preto, čo dovoľuje zákon, zdravý rozum a finančné možnosti tohto štátu, aby sme čo najskôr mali v Bratislave krásnu, novú štátnu nemocnicu," povedal. Ako prvý s touto informáciou prišiel týždenník Trend, ktorému to potvrdili tri nezávislé zdroje.

Radíme: Rodné listy detí treba predkladať už len v ojedinelých prípadoch
Po narodení dieťaťa nie je v súvislosti s výplatou dávky materské potrebné predkladať jeho rodný list. Platí to od účinnosti tzv. zákona proti byrokracii. Rodný list dieťaťa treba predložiť len vtedy, ak dieťa nie je zapísané v matrike na území SR,... Čítať ďalej
18 | 04 | 2019 | tasr


"Môžem potvrdiť, že budúci týždeň v stredu po vláde bude veľké rokovanie za účasti všetkých relevantných hráčov vrátane finančnej skupiny Penta. Budeme diskutovať," oznámil premiér v stredu. "Po rokovaniach vás veľmi podrobne budem informovať, či vôbec taký variant by niekedy prišiel do úvahy alebo nie," dodal.

Pellegrini a ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská podľa niektorých informácii chcú, aby Bratislava mala novú ""štátnu, koncovú a národnú univerzitnú nemocnicu". Zuzana Eliášová, hovorkyňa ministerky zdravotníctva uviedla, že “Ministerka robí všetko pre to, aby Bratislava mala štátnu univerzitnú nemocnicu na špičkovej európskej úrovni". Bližšie informácie o kúpe nešpecifikovala.