Sulík ponúkal Kiskovi jednotku na kandidátke, ten ale odmietol. Rozbíja tým pravicu, hovorí v rozhovore
17 | 04 | 2019 I Roman Suchý

Predseda strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík poskytol rozhovor pre Denník N, ktorý bol uverejnený v pondelok. V rozhovore spomína prezidenta a jeho ohlásenú stranu, aktuálne preferencie strany SaS a jeho hodnotienie prezidentských volieb.


Richard Sulík prezradil, o čom boli jeho nie až tak dávne rokovania s prezidentom Kiskom. "Ponúkol som mu prvé miesto na kandidátke SaS práve v snahe nerozbíjať pravicové hlasy. Bolo to v máji minulého roka a Andrej Kiska mi v septembri oznámil, že pôjde vlastnou cestou," povedal pre Denník N.

Na otázku redaktora, ktorý konštatoval, že v poslednom prieskume sa SaS drží na rovnakých číslach aj po vstupe PS+Spolu do hry, reagoval, že sú to dva rozdielne svety. " PS je jednoznačne ľavicová strana – chcú viac štátu, viac sociálnych programov, kadejaké štátne programy. Zvyšovanie výdavkov som v ich programe narátal vyše 60-krát a na to budú potrebovať vyššie dane. Je to typická ľavicová politika a my sme presný opak. Chceme menej štátu, aby peniaze zostali u tých, ktorí ich tvoria, a nižšie dane," hovorí Sulík.

Maďarsko: Polícia vyšetruje zločineckú skupinu podozrivú z predaja drog aj v SR
Maďarská polícia vyšetruje prípad zločineckej skupiny 14 mužov a šiestich žien v Novohradskej župe, ktorá je podozrivá z trestného činu organizovaného predaja drog v Maďarsku i na Slovensku. Informovala o tom v stredu agentúra MTI. Čítať ďalej
17 | 04 | 2019 | tasr


Predseda liberálov tiež zhodnotil výsledky prezidentských volieb. "Mohli dopadnúť aj horšie, ale z môjho osobného pohľadu mohli dopadnúť aj lepšie, lebo by som bol volil Roberta Mistríka, keby neodstúpil," konštatoval.

Eurokomisára Maroša Šefčoviča ale nešetril. "Po tom, čo narozprával, u mňa skončil." Do Sulíkovej mušky sa dostal dokonca aj minister Richard Raši, keďže "v Markíze rozprával, že som sa opakovane stretol s Kotlebom, aby som s ním dohodol koalíciu." To predseda SaS odmieta, tvrdí, že sa s ním stretol len raz na káve.