Blaha: Majitelia ESETu sa správajú ako typickí oligarchovia
15 | 04 | 2019 I Imrich Kovačič
Po tom, čo si Ľuboš Blaha dovolil označiť ESET ako oligarchov financujúcich politicko-mediálne liberálne impérium na Slovensku za účelom "prevzatia moci" (citát A.Kisku) a "boja so zlom" (citát Z. Čaputovej), dostala sa mu kritika od ESETu v podobe jednoduchého vyhlásenia, že ESET zdaňuje svoje príjmy na Slovensku, čím platí aj pána Blahu.

Cez víkend Blaha na toto vyhlásenie reagoval na svojom Facebooku. “Ja len, že aj ja platím dane, ale nie som oligarcha a nekupujem si médiá ani politikov. Aj moja suseda platí dane, aj predavačka dole v obchode platí dane, aj strážnik na parkovisku platí dane. Ako to, dopekla, súvisí s tým, že tu chce niekto na Slovensku prevziať moc len na základe toho, že má na účte prebytočné milióny?” - uvádza Blaha vo svojom stanovisku.


“To tu fakt majú krajinu ovládnuť multimilionári so svojim liberálnym svetonázorom? A my sme povinní im pri tom freneticky tlieskať, lebo nemáme tie milióny ako oni a máme im slúžiť ako poddaní, lebo oni nás ako štátnych predstaviteľov vlastne “platia”?" pokračuje Blaha. “To čo je za zvrhlú logiku?! Toto môže vymyslieť len nejaký arogantný snob, kompletne odtrhnutý od života bežných ľudí, ktorý si myslí, že mu patrí všetko, len preto, že má na účte stovky miliónov. Prepáčte, ale mne je z takýchto arogantných pracháčov zle. Je mi jedno, ako došli k svojmu majetku - nemajú právo zneužívať svoju ekonomickú moc.”


Blaha sa domnieva, že svojimi výrokmi zjavne niekomu šliapol na otlak a mediálnym tlakom voči jeho osobe ho teraz chcú takto zastrašiť.


“Budem ďalej písať o prepojeniach na USA, ktoré potvrdilo aj ruské ministerstvo zahraničných vecí. Budem ďalej písať o tom, ako pán Anton Zajac presunul podstatu firmy ESET v roku 1998 do USA, takže táraniny o tom, aká to je prudko slovenský firma, si môžu nechať pre deti v materskej škôlke. Budem ďalej písať o ich majetkoch, o ich politických prepojeniach, o ich arogancii a liberálnom fanatizme. A hlavne o tom, čo páchajú ich bábky v politike -Čaputová, Vallo, Kiska, Truban a ďalší.” dodáva Blaha.


Blha sa v závere svojho statusu vyjadruje, že majitelia ESETu sú typický oligarchovia a je presvedčený, že “Nám chcú ukradnúť Slovensko a premeniť ho na neoliberálnu Ameriku.” Podľa Blahu proti tomu môže Slovensko bojovať iba pravdou a presne to je podľa jeho slov odhodlaný aj naďalej robiť