64 migrantov z nemeckej lode si zoberú štyri krajiny EÚ
13 | 04 | 2019 I TASR

Malta v sobotu oznámila, že sa dohodla na prerozdelení 64 migrantov zachránených pred desiatimi dňami pri pobreží Líbye - poputujú do Nemecka, Francúzska, Portugalska a Luxemburska.


Podľa agentúry AP migrantov, ktorí dosiaľ čakali na palube lode nemeckej humanitárnej organizácie Sea-Eye, začali už presúvať na maltské plavidlá a prevážať do prístavu. Malta uviedla, že nemecká loď s názvom Alan Kurdi nebude môcť vplávať do jej prístavov.

Organizácia Sea-Eye sa sťažovala na zhoršujúce sa podmienky pre 64 migrantov. Dve ženy, ktoré mali zdravotné problému, z lode evakuovali.

V Alžírsku sa opäť demonštrovalo, mládež sa dostala do potýčok s políciou
Stovky mladých Alžírčanov sa pri piatkovom proteste v centre hlavného mesta Alžír dostali do potýčok s políciou, ktorá sa ich snažila rozháňať dymovnicami. Protestujúci odpovedali rovnako - dymovnice hádzali späť na príslušníkov bezpečnostných... Čítať ďalej
13 | 04 | 2019 | TASR


Loď organizácie Sea-Eye zachránila migrantov neďaleko Líbye počas pátrania po nezvestných migrantoch. Loď je pomenovaná po sýrskom chlapcovi Ajlanovi Kurdim, ktorý sa v septembri roku 2015 utopil v Stredozemnom mori.

Plavidlo humanitárnej organizácie Sea-Eye zostávalo v medzinárodných vodách pri najjužnejšom talianskom ostrove Lampedusa.

Taliansko aj Malta odmietajú prijímať vo svojich prístavoch lode humanitárnych organizácií, ktoré podľa ich slov svojou činnosťou len povzbudzujú prevádzačov, aby na more vysielali chatrné plavidlá preplnené migrantmi hľadajúcimi útočisko v Európe.