Merkelová pred summitom Európskej únie nevylúčila dlhší odklad termínu brexitu
10 | 04 | 2019 I TASR

Nemecká kancelárka Angela Merkelová v stredu uviedla, že podporuje, aby Spojené kráľovstvo získalo viac času na zabezpečenie svojho odchodu z Európskej únie, než žiada britská premiérka Theresa Mayová. Tá minulý týždeň požiadala o odklad termínu tzv. brexitu na 30. júna. Informovali o tom agentúry AFP a DPA.


Merkelová pred mimoriadnym summitom Európskej únie v Bruseli poslancom v  nemeckom Spolkovom sneme povedala, že je možné, že lídri "budú súhlasiť s dlhším odkladom, než požadovala britská premiérka".

Merkelová dodala, že ona i nemecká vláda sú toho názoru, že "môžeme dať obom stranám rozumný čas" na to, aby sa dosiahla dohoda o riadenom brexite.

NAKA zasahuje na západnom Slovensku
Finančná polícia NAKA zasahuje v stredu v Bratislavskom a Trnavskom kraji. Dôvodom sú podvody za takmer dva milióny eur. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti. Čítať ďalej
10 | 04 | 2019 | TASR


Kancelárka zdôrazňuje, že naďalej je v záujme Nemecka to, že Británia opúšťa Úniu "riadeným spôsobom", píšu agentúry.

Hlavy vlád a štátov 27 členských krajín by mali popoludní v Bruseli rozhodnúť o tom, či poskytnú britskej vláde druhý odklad odchodu z Európskej únie , a ak áno, za akých podmienok. To záleží aj od toho, aké záruky svojim partnerom predloží britská premiérka Theresa Mayová.