Novým ministrom financii môže byť aj Kamenický či Imrecze
04 | 04 | 2019 I redakcia

Kto bude novým ministrom financií je zatiaľ stale nejasné. po súčasnom šéfovi rezortu Petrovi Kažimírovi sa stale špekuluje, kto nastúpi na post ministra financií.


Skloňujú sa dve mená - predseda Výboru Národnej rady pre financie a rozpočet Ladislav Kamenický, či bývalý riaditeľ finančnej správy František Imrecze. Podľa Petra Kažimíra by sme nového ministra financií mohli spoznať ešte v apríli.

Post ministra financií patrí strane Smer. Kamenický sa pre hlavne.sk vyjadril nasledovne: „stále nie, ja samozrejme viem, že táto vec sa rieši, a bude o tom rozhodovať predsedníctvo aj teda vyjadrenie premiéra a predsedu strany je dôležité, keďže tento post prináleží strane Smer-SD.“

Kamenický taktiež povedal, že je dôležité, aby nastala nejaká dohoda medzi predsedom strany Smer a premiérom Petrom Pellegrinim. Tak by malo byť definitívne rozhodnuté, kto bude nakoniec ministrom financií. Či by prípadný post nového šéfa Kamenický prijal, uviedol, že „je to hypotetická otázka, takže sa k nej nebudem vyjadrovať.“

Hovorca Smeru Ján Mažgút ešte v pondelok uviedol, že o novom ministrovi, tak ako o všetkých personálnych otázkach, rozhodne stranícke predsedníctvo.