Kočnerov trezor - pas z Guiney, plaketa SIS a iné zaujímavosti
03 | 04 | 2019 I redakcia

Kočnerov trezor je niečo ako malá slovenská Pandorina skrinka. Stále sa dostávajú na povrch nové informácie, čo všetko sa v ňom našlo. Aktuálne sa dostalo na verejnosť, že sa tam nachádzal aj diplomatický pas honorárneho konzula Guinejskej republiky.


Denník N uviedol, že ho Špecializovaný trestný súd v Pezinku skúmal pri pojednávaní o predĺženej väzbe Kočnera v prípade falšovania zmeniek. Platnosť mal od roku 1999 do roku 2004, no ministerstvo zahraničných vecí o ňom nemalo ani poňatia.

Zsuzsová všetko poprela. Odmieta vinu aj spoluprácu s Kočnerom na príprave vraždy
02 | 04 | 2019 | Peter Králik/TASR


Ďalšia zaujímavosťou, ktorá sa tam nachádza je pamätná plaketa SIS. Tú mal dostať pri príležitosti narodenín od Petra Tótha vraj preto, lebo vie, že na takých veciach Kočnerovi záleží. Tóth ju mal, ako inak, dostať od Slovenskej informačnej služby. Tóth vystupoval v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej najprv ako utajený svedok, neskôr sa rozhodol vypovedať pod vlastným menom. Údajne preto, aby vyšetrovateľom zjednodušil prácu.

Mariána Kočnera dnes NAKA v Nitre vypočúva v prípade Kuciakovej vraždy. Bol obvinený, že bol objednávateľom vraždy.Včera v rovnakom prípade vypočúvali aj Alenu Zsuzovú, ktorá svoju vinu popiera. Podľa jej tvrdení ani nepozná spoluobvinených Tomáša Szabóa, ktorý je údajným vrahom a taktiež Miroslava Marčeka, ktorý mal Tomáša na miesto činu doviezť.