NA PULZE DŇA: Matovič je odhodlaný vydražiť byt, v ktorom býva Fico. Má ľudí, ktorí zaplatia
24 | 03 | 2019 I Aneta Leitmanová

Šéf Smeru Robert Fico stále býva v komplexe Bonaparte v byte, ktorý patrí Ladislavovi Bašternákovi. Toho však odsúdili v kauze vratiek DPH a súčasťou trestu je aj prepadnutie jeho majetku štátu.


Ten sa bude štát snažiť speňažiť a vyplatiť z neho veriteľov. Do konkurzného konania sa môže prihlásiť prakticky ktokoľvek.Jedným zo záujemcov o byt, je aj líder opozičných Obyčajných ľudí Igor Matovič.



Ten svoj záujem o byt, v ktorom býva Fico, deklaroval už dávnejšie. "Preto sa zúčastníme verejnej dražby s úmyslom preplatiť akúkoľvek ponuku a byt získať," napísal Matovič pred pár dňami na Facebooku.

Dnes však verejne povedal, že do toho ide na sto percent s tým, že má aj podporu predsedníctva strany. "Preto sa zúčastníme verejnej dražby s úmyslom preplatiť akúkoľvek ponuku a byt získať," napísal dnes líder OĽaNO.

 

Paška (SNS): "Pomoc" zo strany Američanov je treba definovať, keďže tu chcú budovať muničné sklady
24 | 03 | 2019 | Peter Kralik/TASR


 

 

Matovič plánuje v byte zriadiť múzeum korupcie. "Aby sme ušetrili prostriedky na kľúčový exponát - výrobu voskovej figuríny Roberta Fica, dávam verejný prísľub, že mu umožníme časť Múzea korupcie užívať na bývanie," uzavrel poslanec.

Matovič tak zopakoval iba verejný prísľub zo štvrtku.