Líder republikánov v Senáte privítal ukončenie Muellerovho vyšetrovania
23 | 03 | 2019 I tasr

Líder republikánskej väčšiny v americkom Senáte Mitch McConnell povedal, že ho potešila správa o tom, že osobitný vyšetrovateľ Robert Mueller dokončil vyšetrovanie zásahov Ruska do prezidentských volieb v USA z roku 2016. Informovala o tom v sobotu agentúra DPA.


"Mnohí republikáni sa už dlho domnievajú, že Rusko predstavuje významnú hrozbu pre záujmy Ameriky," uviedol vo svojom vyhlásení McConnell. "Dúfam, že správa nám pomôže získať informácie a urobiť pokroky v našom úsilí ochrániť demokraciu," dodal.

McConnell podľa DPA povedal, že minister spravodlivosti William Barr potrebuje čas na posúdenie Muellerovej správy.Líder republikánov tiež poznamenal, že Barr vyjadril úmysel poskytnúť toľko informácií zo správy, koľko je možné.

"Úprimne dúfam, že to urobí tak skoro, ako môže a s takou mierou otvorenosti a transparentnosti, ako je len možné," uviedol McConnell.

Sýria: Kurdskí bojovníci dobyli poslednú baštu IS
23 | 03 | 2019 | TASR


Osobitný vyšetrovateľ Robert Mueller v piatok ukončil vyšetrovanie zásahov Ruska do prezidentských volieb v USA z roku 2016 a možnej spolupráce volebného štábu Donalda Trumpa s ruskými predstaviteľmi.

Mueller svoju záverečnú správu doručil ministrovi spravodlivosti Williamovi Barrovi, ktorý ju posúdi a rozhodne o tom, koľko z nej sprístupní pre verejnosť.