Jaroslav Paška (SNS): Tridsať muničných skladov na Záhorí, to je požiadavka USA v zmluve o letiskách
21 | 03 | 2019 I Alexander Adamecký
"Štátna propaganda už začína pripravovať verejnosť na prítomnosť amerických vojakov na Slovensku. Kým ešte pred troma týždňami ministerstvo zahraničných vecí na mňa cez médiá hystericky pokrikovalo, že klamem a konšpirujem, dnes je nad slnko jasnejšie, že to bola vláda a prezident, ktorí balamutili slovenskú spoločnosť o akejsi nezištnej „bratskej internacionálnej pomoci“ zo strany Spojených štátov. Tri týždne som sa pýtal za vás, odhalil som, čo nám chceli utajiť a dnes, keď sa do druhého kola prezidentských volieb dostali dvaja kandidáti, ktorí s uzavretím takejto zmluvy nebudú mať nijaký problém, začali púšťať perie.", písal včera
Eduard Chmelár: Potvrdené, Američania rokujú so Slovákmi o vojenskej prítomnosti USA na Slovensku
20 | 03 | 2019 | Eduard Chmelár


Poslanec za SNS Jaroslav Paška  najnovšie priniesol presnejšie informácie o plánoch USA. Tvrdí, že prijatím amerických peňazí by Slovensko súhlasilo s vybudovaním muničných skladov na svojom území.

Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák (nom. Smeru-SD) tvrdenia o budovaní základní cudzieho štátu odmieta a tvrdí, že SNS vyvodzuje závery z dokumentu, ktorý Slovensko zatiaľ neprijalo.

“Prijatie amerických peňazí na rekonštrukciu vojenských letísk je podmienené vybudovaním 30 muničných skladov na Záhorí,” objasnil Paška vo štvrtok pre RTVS.