Kiska vo svojej strane so Spolu a Progresívcami nepočíta, za to sa hovorí o Šeligovi a človeku z Globsecu
20 | 03 | 2019 I Roman Suchý

Včera sme priniesli informácie o Ivete Radičovej v súvislosti s politickou budúcnosťou prezidenta Andreja Kisku. Už sa nehovorí len o bývalej premiérke ale aj ďalších ľuďoch. Zaujímavosťou je, že Kiskova možná strana bude mať veľmi blízko ku Globsecu v osobe Tomáša Meravého.


Čakali ste to? Radičová hovorí o návrate do politiky s Kiskom. Ten zas uvažuje o strane s Druckerom
Bývalá premiérka Iveta Radičová dostáva od novinárov pravidelne otázku, či sa vráti do politiky, z ktorej odišla po hlasovaní o eurovale. Po prvý raz naznačila, že nad tým seriózne uvažuje. Informuje portál Trendu. „Vy sa už do politiky... Čítať ďalej
19 | 03 | 2019 | Aneta Leitmanová


Denníku SME dva nezávislé zdroje potvrdili, že Andrej Kiska plánuje založiť novú stranu.

Informáciu o svojich politických plánoch Kiska odsúva, no mal by ich oznámiť po druhom kole prezidentských volieb.

Strany Progresívne Slovensko a Spolu mu podľa ich predsedov ponúkli, aby bol lídrom ich predvolebnej koalície do parlamentných volieb, Kiska však oslovil iných ľudí, či by išli do jeho strany.

Ponuku podľa zdrojov SME dostal napríklad ekonóm Tomáš Meravý, ktorý dnes pôsobí v mimovládnej organizácii Globsec.



Za vlády Ivety Radičovej bol poradcom ministra financií Ivana Mikloša, neskôr bol ekonomickým poradcom Mosta-Hídu. Bol aj v Kiskovom volebnom štábe.

Denník SME rovnako píše o Jurajovi Šeligovi. Ten práve po stretnutí s Kiskom v marci minulého roka v čase najsilnejších protestov po vražde Jána Kuciaka, sabotoval ohlásený míting iniciatívy Za Slušné Slovensko a odmietol na popud ľudí z Grasalkovičovho paláca požiadavku predčasných volieb.

Šeliga sa rovnako preslávil zaujímavým postojom ku kauze Jankovská, ktorú prostredníctvom emailovej komunikácie s rodinou Janíčkových odmietol prijať ako jednu z politických tém Za Slušné Slovensko.

Komentár Juraja Draxlera: O protiruskej hystérii
20 | 03 | 2019 | Juraj Draxler


Na otázku SME či má niečo spoločné s novou Kiskovou stranou Šeliga odpovedal preňho symptomatickým spôsobom:

"Zatiaľ je to v rovine kaviarenských debát a žiadnu konkrétnu ponuku som zatiaľ nedostal," povedal. Či by súhlasil, ak by prišla, nechcel povedať.

"Ak by som sa rozhodol vstúpiť do politiky, najskôr to poviem organizátorom a potom verejne," povedal Šeliga.

Podľa našich informácii "Kiskostrana" čaká aj na vyjadrenie ďalších ľudí. Hovorí sa Veronike Remišovej, Ivete Radičovej a Ivanovi Miklošovi.

Správu budeme aktualizovať!