Čakali ste to? Radičová hovorí o návrate do politiky s Kiskom. Ten zas uvažuje o strane s Druckerom
19 | 03 | 2019 I Aneta Leitmanová
Bývalá premiérka Iveta Radičová dostáva od novinárov pravidelne otázku, či sa vráti do politiky, z ktorej odišla po hlasovaní o eurovale. Po prvý raz naznačila, že nad tým seriózne uvažuje. Informuje portál Trendu.

„Vy sa už do politiky nevrátite?“ opýtala sa tentokrát Monika Tódová na diskusii Denníka N. „Jasné, že sa vrátim a so mnou príde zákon,“ odpovedala I. Radičová žartom po niekoľkosekundovom tichu s dodatkom, že už na túto otázku nebude odpovedať.




Napokon sa k nej vyjadrila znova. „Ja si vážim tú otázku. Nesiem na svojich pleciach spoluzodpovednosť za pád vlády a dala som si trest – odišla som z politiky.“


Potom priznala, že s Andrejom Kiskom hovorí aj o politickej budúcnosti. Naposledy sa stretli pred dvoma týždňami, rozhovory označila za „príjemné“. Moderátorka sa spýtala, kedy sa k tomu vyjadria konkrétnejšie. „Umenie politiky je časovanie. Keď príde správny čas, určite budete plnohodnotne informovaní,“ odpovedala I. Radičová.


Na politickej scéne môže pribudnúť ďalšia nová strana. Viesť by ju mohol exminister Tomáš Drucker, ktorý pripustil už v decembri 2018, že založenie nového subjektu momentálne zvažuje. Akcent chce klásť na "normálnosť" a pomenúvanie vecí pravým menom. Práve v súvislosti s Druckerom sa často skloňuje aj meno prezidenta Andreja Kisku v úvahách, že by to mala byť práve táto strana, kde sa jeho meno objaví.

Tomáš Drucker ako nominant Smeru nevedel uspokojivo vysvetliť nízku cenu, za ktorú kúpila firma Logaro jeho manželky Lucie časť pozemkov na individuálnu bytovú výstavbu v obci Špačince neďaleko Trnavy.

Štvorcový meter stavebného pozemku v tejto obci stál podľa jej starostu zo Smeru Júliusa Zemka až 120 eur. Druckerovej Logaro však kúpilo na konci roku 2016 štvorec pozemku za necelých deväť eur.

Minister to vysvetľoval že cena bola taká nízka preto, že pozemok bol vedený ako orná pôda bez inžinierskych sietí, ktoré muselo Logaro vybudovať.