PRIPOMEŇME SI: Šefčovič podporoval "kultiváciu práv" pre LGBT a potichu súhlasil aj s kvótami už roky dozadu
18 | 03 | 2019 I Alexander Adamecký

V nedeľu oficiálne postúpil do druhého kola volieb prezidenta Slovenskej republiky kandidát Maroš Šefčovič. To, že o sebe tvrdí, že je nezávislý kandidát s podporou strany Smer-SD, by sa dalo ešte prekusnúť, no jeho neustále omieľanie viery, tradičnej rodiny a už bájneho stretnutia s predstaviteľmi katolíckych cirkví pôsobí tak umelo, až je to desivé. Netreba zabudnúť na to, že je už roky podpredsedom Európskej komisie a pôsobí v prostredí, ktoré je bežnému Slovákovi až nemysliteľne cudzie.


V roku 2014 povedal pre agentúru SITA nasledovné:

"Dnes majú (západné krajiny) na mnohé tieto otázky (LGBT) veľmi liberálny pohľad. Slovensko práve takouto diskusiou prechádza. Z jednej strany sme krajina, ktorá je veľmi silne nábožensky orientovaná, z druhej strany je tu diskusia, ktorú kultivuje vláda a minister zahraničných vecí, ministerstvo spravodlivosti, kde sa o týchto otázkach diskutuje za okrúhlym stolom."

Ďalej doplnil, že diskusie na túto tému sú náročné a ťažké, no spoločnosť ich potrebuje aj kvôli tomu, aby sa o týchto témach dokázalo rozprávať "bez vášni" a dokázali prijímať postupným spôsobom opatrenia, ktoré "nebudú vyvolávať vášnivé reakcie ani z jednej ani z druhej strany".Aká je ale realita v roku 2019? Najväčšie vášne tu rozpútava práve kandidát Šefčovič.

Opakuje dookola stále tie isté naučené frázy a je jedno či na tlačovke, v rozhovore alebo pred ľuďmi. Až sa niektorým nezainteresovaným okoloidúcim môže zdať, že ide o horlivého fanatika viery. Nechcem nikomu kázať to, ako má praktizovať svoju vieru, ale keď to niekto robí niekto takto okato, až takmer nasilu, tak je to vďaka svojej falošnosti až odpudivé.

Časy, kedy Fico stál s Kaliňákom spoločne na tlačovke a strašili ľudí miliónom migrantov, plotmi a zatvorenými hranicami sú už nenávratne preč. Nebolo to ale zas tak dávno, aby sme sa nemohli pozrieť bližšie, čo v tom čase robil už spomínaný podpredseda Európskej komisie Šefčovič. Ako sa dá dohľadať z verejne dostupných zdrojov, v tom čase sa pán Šefčovič nachádzal napríklad na rokovaní Európskej komisie v čase, kedy začali byť kvóty aktuálnou témou. Doma Smer burácal ako Slovensko nikoho neprijme a odmieta kvóty, no Fico svojho "poverenca" v Bruseli vyškolil dobre - pravidlo "doma jedno, v EÚ druhé" platilo na voličov efektívne a dlho.

Hlina ostro odkazuje Mikloškovi: "Prosím Vás, už nikam nekandidujte", ako prvý reagoval jeho brat
V nedeľu sa na Facebooku a na portáli hnonline.sk nechal počuť predseda KDH Alojz Hlina o tom, nech prezidentský kandidát František Mikloško "už nikam nekandiduje". Čítať ďalej
18 | 03 | 2019 | Alexander Adamecký


Všetko má ale svoj koniec - taký expremiér ho už pocítil najintenzívnejšie, Kaliňák už nie je ani poslancom NR SR. Stane sa to isté aj s diplomatickou kariérou pána podpredsedu po nevydarených voľbách? Už je totiž iba na ňom. ako moc sa chce v najbližších dvoch predvolebných týždňoch zašpiniť. Tiež by si mal on sám vyhodnotiť, či mu to vôbec stojí za to.