Odsúdený Bašternák je stále v Bratislave, netuší kde si odsedí trest
18 | 03 | 2019 I Roman Suchý
Ladislav Bašternák stále nevie, kde strávi najbližších 5 rokov. Po tom, čo ho bratislavský krajský súd definitívne poslal za mreže sa sám prihlásil v Justičnom paláci. Podľa informácií Glob.sk sa podnikateľ stále nachádza v hlavnom meste. Bašternáka ešte vo štvrtok trojčlenný senát odsúdil za trestný čin krátenia dane a poistného. 

Podľa informácií zo zdrojov blízkych justičnej stráži ešte stále nie je určené, kde Bašternák strávi najbližšie roky. Momentálne prebiehajú nevyhnutné procesy, ktoré čakajú každého, kto do výkonu trestu nastúpi. Patria medzi ne okrem iného aj zdravotné a psychiatrické vyšetrenia.

Všetky dôležité kauzy Mariána Kočnera
Marián Kočner je ž niekoľko mesiacov vo väzbe a čelí obvineniu z falšovania zmeniek.Najnovšie ho mal jeden z obvinených z vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej označiť za objednávateľa vraždy. Kočner figuroval v mnohých kauzách, o ktorých písal... Čítať ďalej
15 | 03 | 2019 | redakcia


Súd ho poslal za mreže nepodmienečne. O tom, kde sa kontroverzný podnikateľ nachádza, nemá informácie ani jeho obhajca Peter Filip. “Absolútne netuším,” povedal pre Glob.sk Filip. Rovnako ešte nevedel povedal ani to, ako budú vo veci postupovať ďalej.“Všetky právne kroky zvážim po tom, ako mi bude doručené rozhodnutie odvolacieho súdu,” avizoval Filip. Po tom, čo Krajský súd v Bratislave poslal jeho klienta za mreže, povedal novinárom, že sa zrejme obráti na Najvyšší súd alebo na Ministerstvo spravodlivosti.

Bašternák by si mal trest odpykať v ústave s minimálnym stupňom stráženia. Najbližšie takéto zariadenie je v Hrnčiarovciach.

Príkaz na dodanie odsúdeného do výkonu trestu odňatia slobody bol zo súdu na Obvodné oddelenie Policajného zboru Staré mesto doručený v piatok 15. marca. Súd vydal príkaz už vo štvrtok.