Bonul Miroslava Bödöra prišiel o možnosť získať 12 miliónov eur. Štátne hmotné rezervy zrušili súťaž
18 | 03 | 2019 I Roman Suchý

Štátne hmotné rezervy zrušili súťaž na stráženie za takmer 12 miliónov eur. Prikázal to Úrad pre verejné obstarávanie, podmienky súťaže dávali šance najmä firme Bonul Miroslava Bödöra. Informuje Denník N.






Na podozrivé okolnosti tendra upozorňovala Nadácia Zastavme korupciu. Podala preň podnet na Úrad pre verejné obstarávanie.

ÚVO v reakcii písal, že vo veci koná aj z vlastnej iniciatívy. Najprv prikázal rezervám obstarávanie zrušiť, tie sa odvolali. Rozhodnutie zrušiť tender potvrdila aj odvolacia rada úradu.

Štátne rezervy sa ešte mohli obrátiť na súd, ale ich manažéri túto možnosť nevyužili. Svedčí o tom aj oznámenie o zrušení súťaže.

Všetky dôležité kauzy Mariána Kočnera
Marián Kočner je ž niekoľko mesiacov vo väzbe a čelí obvineniu z falšovania zmeniek.Najnovšie ho mal jeden z obvinených z vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej označiť za objednávateľa vraždy. Kočner figuroval v mnohých kauzách, o ktorých písal... Čítať ďalej
15 | 03 | 2019 | redakcia


Čaká sa, že rezervy pripravia nové verejné obstarávanie. Cez pôvodný veľký tender chceli obstarať stráženie pre strategické zásoby, oproti minulosti ju chceli rozšíriť aj na obilné silá.

Pritom v januári uzatvorili rezervy s Bonulom zmluvu, ktorá nie je výsledkom pôvodného veľkého tendra, ale provizórneho nového a menšieho. Zjavne prebehol potichu a dozvedelo sa o ňom iba niekoľko vybraných firiem. Upozornila na to na blogu Veronika Remišová z OĽaNO.