Krajniak: Témy kampane budem naďalej presadzovať ako poslanec NR SR
17 | 03 | 2019 I Peter Kralik/TASR
Volebný výsledok je potrebné rešpektovať, rovnako ako je potrebné pokračovať v témach, ktoré sú pre občanov Slovenska zásadné. Kandidát na prezidenta Milan Krajniak takto komentoval svoj volebný výsledok i spätnú väzbu, ktorú vo svojej predvolebnej kampani získal od verejnosti.

"Nemožno sa tváriť, že výsledok nie je podstatný, no to, čo je pre mňa veľmi dôležité, je poznanie, že témy, ktoré som prioritne rozvíjal ako prezidentský kandidát, teda riešenie zadlženia ľudí a podporu rodičov, ktorí vychovávajú budúcu generáciu, sú absolútne zásadné, a ja ich budem presadzovať i naďalej," uviedol Krajniak pre TASR. "V demokracii je potrebné využiť každý nástroj, ktorý umožní presadiť program zlepšujúci život ľudí, ja to naďalej budem robiť z pozície poslanca Národnej rady SR," dodal.

Pogratuloval postupujúcim do druhého kola, ocenil zároveň všetkých, ktorí o výsledku prvého kola rozhodli, a špeciálne venoval poďakovanie tým, ktorí sa mu rozhodli dať svoj hlas. "Je to pre mňa záväzok, aby som týchto ľudí nesklamal ani v budúcnosti," povedal.

Deklaroval, že nebude vyjadrovať podporu jednému z dvoch kandidátov, medzi ktorými sa rozhodne v druhom kole o v poradí piatom prezidentovi krajiny. Rovnako nechce ani dávať odporúčania voličom strany Sme rodina.

Po spočítaní necelých 95 percent okrskov v prvom kole sobotňajších (16. 3.) volieb prezidenta SR získal Milan Krajniak podľa neoficiálnych predbežných výsledkov 2,77 percenta hlasov.