V Malackách otvorili volebné miestnosti o viac ako pol hodinu neskôr
16 | 03 | 2019 I TASR

V meste Malacky sa vo volebnom okrsku 4 na Základnej umeleckej škole na Záhoráckej ulici začali prezidentské voľby o 7.35 h, teda o 35 minút neskôr. Zdržanie spôsobilo doplnenie okrskovej volebnej komisie.


V tomto okrsku sa budú preto sobotné voľby konať až do 22.35 h. Pre TASR to potvrdili z mestského úradu i z Okresnej volebnej komisie Malacky. Prezidentské voľby v ostatných volebných okrskoch v Bratislavskom kraji sa však začali načas a zatiaľ sú bez problémov.

Informáciu o zdržaní potvrdil aj predseda Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán Eduard Bárány. Moratórium by to však podľa neho nemalo ovplyvniť.

Volebné miestnosti sa otvorili, Slováci si volia nového prezidenta
16 | 03 | 2019 | TASR


"Dôvodom bolo, že sa jeden z členov volebnej komisie nedostavil, doplnenie trvalo polhodinu. Z toho vyplýva, že volebná miestnosť sa zatvorí o rovnaký čas neskôr. Na ukončenie moratória by to nemalo mať vplyv,"uviedol Bárány.

"Nemáme hlásené zatiaľ žiadne podnety,"informovala Okresná volebná komisia Bratislava s tým, že všetky volebné miestnosti v Bratislave boli otvorené načas. Bezproblémový priebeh evidujú aj okresné volebné komisie v Pezinku i Senci a chystajú sa na kontrolu do terénu.

"Spravili sme si časový harmonogram na výjazdy do okrskových komisií," podotkli v Senci. V Bratislavskom kraji je spolu 536 volebných okrskov. V Bratislave je to 361, v okrese Malacky 54, v okrese Pezinok 53 a v okrese Senec 68 volebných okrskov.