Lipšic zastupuje jednu z firiem Penty Mecom. Nevidí v tom problém, komentuje SMS Haščáka a Kočnera
15 | 03 | 2019 I Ján Paľkoš

Lipšic zastupuje jednu z firiem Penty, problém v tom nevidí

„Mecom je poškodený vo veci, kde sú objektom vydierania. Zastupujem viaceré veľké spoločnosti, ktoré sú cieľom rôznych podvodných konaní. Keďže sú poškodení, tak s tým problém nemám.“ Komentoval svoje postavenie advokáta Lipšic pre Denník N.

Podnikateľ, ktorý predal humenský Mecom firme blízkej Pente za takmer sto miliónov eur mal cez svojo syna blízko aj k bývalej strane Lipšica NOVA. Syn Jána Molnára Dávid ju sponzoroval. Možno tam niekde vznikli aj kontakty na Pentu. 

 
Lipšic komentuje SMS správy Kočnera s Haščákom

 

Kočner písal sms Haščákovi: „Inak pracujem na odj**aní čuráka.“ „Povieme si, keď budeme spolu.“
14 | 03 | 2019 | Peter Králik


 

„V kontexte vraždy a informácií, ktoré mám ohľadom plánovaných vrážd, tá SMS správa vyvoláva veľké rozpaky a vyšetrovatelia budú musieť preverovať okolnosti, za ktorých bola posielaná, ako aj celú komunikáciu,“ povedal Lipšic pre Denník N.

Haščák doteraz vo veci nevypovedal. „Je to však aj vecou taktiky, je dosť možné, dávalo by zmysel, keby vyšetrovatelia plánovali tento úkon až po tom, čo je vznesené obvinenie, v ktorom je pravdepodobne uvedená aj táto informácia,“ hovorí Lipšic.

Povedal, že sa zamýšľal, čo iné ako likvidáciu by mohlo znamenať slovo, ktoré Kočner použil. „Priznám sa, že žiaden iný význam tohto slova v takejto súvislosti nepoznám. Dôležité bude, pokiaľ je zaistená celá komunikácia, vnímať celý kontext. Tak ako tá veta bola postavená, táto vulgárna forma tohto slovesa môže znamenať len jedno, inak si to neviem vysvetliť.“, dodáva Lipšic.

VYJADRENIE HASČÁKA: Nikdy som s Marianom Kočnerom nekomunikoval o likvidácii ktorejkoľvek osoby
Šéf finančnej skupiny Penta Jaroslav Haščák tvrdí, že nikdy s podnikateľom Marianom K. ani v náznakoch nekomunikoval na tému fyzickej likvidácie ktorejkoľvek osoby. Uviedol to v reakcii na medializované informácie, že mu mal Marian K. poslať SMS... Čítať ďalej
15 | 03 | 2019 | Roman Suchý, TASR