Kanadská polícia zintenzívnila hliadky v okolí mešít po útokoch na Novom Zélande
15 | 03 | 2019 I TASR

Po streľbe v dvoch mešitách na Novom Zélande polícia v Kanade zintenzívnila hliadky v okolí mešít po celej krajine. Kanadský premiér Justin Trudeau označil tieto útoky za "absolútne otrasné". "Útok na ľudí počas modlitieb je absolútne otrasný a Kanada dôrazne odsudzuje dnešnú streľbu na Novom Zélande," napísal Trudeau na Twitteri.


Zástupcovia polície v Toronte a Montreale, kde sú najväčšie moslimské komunity v Kanade, pre agentúru AFP uviedli, že zvýšili bezpečnosť v okolí viac ako 100 mešít. Podobné preventívne opatrenia prijala polícia aj iných mestách.

TV: Spravodajské televízie prinesú volebné štúdiá, exit polly či analýzy
Viaceré slovenské spravodajské televízie prinesú v súvislosti so sobotnými prezidentskými voľbami exit polly. Spolu s dianím a reakciami z jednotlivých volebných centrál, rozhovormi či analýzami ich avizovali Rozhlas a televízia Slovenska, TA3 i... Čítať ďalej
15 | 03 | 2019 | TASR


Streľba v dvoch mešitách v novozélandskom meste Christchurch sa začala v piatok približne o 13.45 h miestneho času. Pri útokoch zahynulo najmenej 49 ľudí a viac než 20 ďalších osôb utrpelo zranenia. Polícia zároveň objavila dve podomácky zhotovené výbušné zariadenia v automobiloch zaparkovaných pred mešitami. Zadržaní boli štyria podozriví, jedného z nich neskôr prepustili a jedného obvinili z vraždy.