Prezident A. Kiska oceňuje prácu vyšetrovateľov v prípade Kuciakovej vraždy
14 | 03 | 2019 I tasr

Prezident SR Andrej Kiska oceňuje prácu polície a vyšetrovateľov. Uviedol to pre TASR v reakcii na obvinenie podnikateľa Mariana K. z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, pri ktorej zavraždili aj jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú.


 "Od začiatku som bol presvedčený o tom, že sme na to dali najlepších ľudí, a výsledky sa ukázali," povedal Kiska, ktorý ďakuje vyšetrovateľom za ich prácu. Všetci podľa neho očakávajú, že vinník bude potrestaný.

Prezidenta mrzí, že konať sa voči Marianovi K. začalo až po tom, čo zavraždili dvojicu mladých ľudí. Kiska pripomína, že podnikateľ bol útočný a vyhrážal sa novinárom. Vyzýva, aby sme veľmi poctivo zvažovali, keď počujeme vyhrážky či vydieranie. "Zakročme, aby nedochádzalo až k takejto tragédii," doplnila hlava štátu.

Väzobne stíhaného podnikateľa Mariana K. obvinili z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, pri ktorej zavraždili aj jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú. Kuciakovu likvidáciu si mal obvinený objednať pre jeho novinársku prácu. Dvojicu zavraždili 21. februára 2018 v jej dome vo Veľkej Mači. Za Kuciakovu vraždu zaplatil objednávateľ minimálne 70.000 eur. Okrem Mariana K. sú obvinení aj Alena Zs., Tomáš Sz., Miroslav M. a Zoltán A. Sú vo väzbe.