Jana TELEKI: Lož ako pracovná metóda Radovana Bránika. Od Harabiňáka k žalobe na ochranu osobnosti
14 | 03 | 2019 I Jana Teleki
V posledných dňoch pán Radovan Bránik predstavil svoj nový portál kde uviedol: Sme sami sebou a robíme, čo považujeme za správne. 

Po niekoľkých dňoch zvážil, že to najsprávnejšie pred prezidentskými voľbami je moja kompromitácia.

Pre úspešnosť niekoľkodňovej, intenzívnej kampani Bránika, s nekonečnou diskusiou na fb a mnohými odhaleniami súvisiacimi so mnou a manželom nezakladajúcimi sa na pravde, charakterný Radovan Bránik sa poistil mojou blokáciou v diskusii k textu na jeho fb profile. Predsa len, plytké klamstvá by bolo možné príliš jednoducho vyvrátiť a imidž bojovníka, hrdinu bol by v keli. Keďže sa mi to nestalo u pána Bránika prvý krát, čo som nedokázala pridať do diskusie reakciu, prípadne pridala a okamžite bola zmazaná rozhodla som sa na časť jeho geniálnych odhalení reagovať.

Radovan Bránik, síce moje príspevky do diskusie okamžite zmazal a následne zablokoval, ale akosi pozabudol, že moje moje meno zo zoznamu diskutérov jednoducho odstrániť nemôže.

K Bránikovým nezrovnalostiam k mojej osobe v texte Lož ako pracovná metóda a následnej diskusii:

 

Radovan Bránik: "Pre väčšinu čitateľov bolo pritom nepríjemným prekvapením, že sa na šírenie týchto lží prepožičala Jana TELEKI."


Jana Teleki sa na nič neprepožičala, približne dva dni po zverejnení textu pána Bránika, zavolala Škultétymu, s ktorým jej manžel dlhé roky sedel v Generálnej rade združenia podnikateľov a spýtala sa ho, či je pravdou, že mu bol autobus zadržaný, a či mi vie k tomu poskytnúť informácie.

JUDr. Škultéty mi poskytol všetko, čo som žiadala a odpovedal ako odpovedal, najviac ma zaujímalo, či je pravdou, že autobus mu bol zadržaný, ako sa avizovalo v texte Radovana Bránika. Keď ani po niekoľkých dňoch autobus zadržaný nebol zverejnila som vyjadrenie Škultétyho.

 

Radovan Bránik: "Žena, ktorú kvôli hlúpučkej veršovačke zverejnenej v novinách dlhé roky drvila mašinéria justičného systému, v ktorom hral niekdajší predseda Najvyššieho súdu a tiež bývalý minister spravodlivosti Harabin prvé husle."


Pán Bránik nie je taký hlupák, aby veril, že justícia niekoho ničí 16 rokov za hlúpu satiru, respektíve vie, že dôvodom nebola hlúpa veršovačka, ale moje texty publikované v súvislosti s majetkom Mesta Považská Bystrica, ktoré mimochodom boli tak precízne, že ich nebolo možné ani napadnúť. Len tak na okraj, novinári o tejto kauze začali písať z nezistených dôvodov, po definitívnej prehre mesta Považská Bystrica.

Pripisovať moje trestné konanie Harabinovi, prípadne podiel JUDr. Harabina na mojom šikanovaní je opäť plytké zavádzanie. Najvyšší súd Slovenskej republiky, v dobe keď bol JUDr. Harabin jeho predsedom nerozhodoval o mojej veci.

V čase, keď bol ministrom spravodlivosti moju sťažnosť z januára 2008 vyhodnotil ako organizovanú trestnú činnosť sudcov a prokurátorov a odstúpil na ďalšie konanie na Úrad špeciálneho prokurátora. Na ÚŠP bol Harabinom podaný podnet pridelený na riešenie prokurátorovi JUDr. Vargovi, ktorý ho v duchu zažitej praxe odstúpil na vybavenie netrestnému odboru na Generálnu prokuratúru Slovenskej republiky. Vtedajší šéf netrestného odboru  JUDr. Šumichrast ho opäť v duchu zažitej praxe stopil.

 

Radovan Bránik: "Pani TELEKI sa napriek tomu stala členkou jeho volebného štábu a prevzala na seba úlohu realizátorky krízovej komunikácie. Nepodarenej."


 

Pani Teleki nie je ani nikdy nebola členom volebného štábu JUDr. Harabina, ani nič na seba neprevzala. Pán Bránik, ktorý sa niekoľkokrát vyjadril, že jeho tím monitoroval a vyrábal fotografie nepochybne vie, že členovia jeho tímu absolvovali s ním cestu po Slovensku a vie aj to, že Jana Teleki v tom tíme nebola. Ak by totiž bola, pán Bránik by už dávno nejakú tú fotečku zverejnil.

 

Radovan Bránik: "Verejne prisľúbila zverejniť všetky listiny a faktúry súvisiace s prestavbou vozidla, nikdy tak však neurobila. "


 

Pani Teleki nedala verejný prísľub, že ich poskytne pred ukončením sporu, také niečo je možné po ukončení súdneho sporu.

 

Radovan Bránik : "Na webe, ktorého je jednou z hlavných postáv zverejnila iba článok, v ňom okrem množstva nič nehovoriaceho balastu uviedla nasledovné: “Majiteľ autobusu sa k spomínanej fotografii nevedel vyjadriť, starý autobus tieto štítky nemá, je to autobus do šrotu používaný na náhradné diely. Podľa neho sa jedná o starú fotografiu, prípadne fotomontáž.” Nuž a toto už nie je len tak nejaký omyl, nepresnosť, či prerieknutie. Tu už ide o vedomé a preukázateľné klamstvo."


Hlavné a vedľajšie úlohy sú súčasťou kinematografie a nie redakcie, som zástupcom šéfredaktora a v zmysle dohody píšem komentáre súvisiace s políciou a justíciou, respektíve monitorujem ich prešľapy.

Citovala som vyjadrenie Škultétyho. Pri citácii spravidla autor textu presne uvedie výrok respondenta. Nechápem, prečo pán Bránik tvrdí, že ide o vedomé klamstvo a preukázateľné klamstvo, pretože vyjadrenie, ktoré zaslal som zverejnila, navyše presne citovala.

Pán Bránik sa mojej osobe intenzívne venuje aj na svojom profile, kde pozoruhodne vysvetľuje ako sa zúčastňujem na porušovaní zákona a asistujem pri trestnej činnosti a podsúvam manipulujúce informácie, dokonca diskutérke tvrdí, že si k tomu zabezpečil nepriestrelné dôkazy a odmietam mu vydať napriek výzvam doklady, ktoré som prevzala od JUDr. Škultétyho. Samozrejme kontrujú mu aj fiktívne profily, ktoré ma vyzývajú odovzdať materiály od Škultétyho.

Radovan Bránik nie je v pozícii, aby kohokoľvek k čomukoľvek vyzýval a pokiaľ má nepriestrelné dôkazy o mojej trestnej činnosti ako podsúva diskusii, mal by o mojom konaní ako čestný občan s dôverou sa obrátiť na políciu.

Nebol by to však pán Bránik, aby pri svojej bádateľskej činnosti neobjavil ďalšie desivé tajomstvo, ktoré ma spája so šéfom Harabinovej predvolebnej kampane s JUDr. Škultétym a prostredníctvom manžela zdôraznením údajných prepojení, ktoré mu údajne vyskočili v obchodnom registri v súvislosti s firmou Sovelo, ktorej patrí autobus a podsúva klamstvo o prepojení podnikateľských aktivít môjho manžela a Škultétyho.




Radovan Bránik: " Mária Habarová pretože firma Sovelo, vlastník autobusu má v orsr.sk zaujímavé prepojenia. keĎ si tam vyŤukÁte Sovelo, vyskoČí na vÁs sovelo group. no a v Ňom figuruje istý pán, ktorý sa volá teleki a nie, nie je to nahodná zhoda mien."


 

Firma Sovelo group, ktorú údajne vyťukal Bránik neexistovala a neexistuje. V obchodnom registri Slovenskej republiky figuruje spoločnosť Sovelo Holding a.s., ktorej predsedom predstavenstva a hlavným akcionárom bol od roku 1995 Ing. Štefan Rauvko, ktorý tragicky zahynul v roku 1997. Po jeho smrti pre dlhé dedičské konanie nemohlo prebehnúť žiadne valné zhromaždenie spoločnosti. Zároveň pre neschopnosť uznášania sa valného zhromaždenia, firma nevykonávala žiadnu podnikateľskú činnosť. Po 10-ich rokoch bola vymazaná ex offo. JUDr. Škultéty, ktorý bol osobným priateľom pána Rauvka, založil v roku 1998 vlastnú spoločnosť Sovelo s.r.o.

Pán Bránik, hladko klamal, pretože ak kontroloval výpisy registra môjho manžela musel zistiť, že meno JUDr. Škultétyho nefiguruje v našich firmách a nikdy nepodnikal s mojim manželom.

Ing. Teleki a JUDr. Škultéty spolu nikdy nepodnikali a neboli ani členom žiadneho orgánu v jednej a tej istej obchodnej spoločnosti. Obaja boli členom Generálnej rady Združenia podnikateľov v rokoch 1993 až 1998 ako stavovského združenia spolu s ďalšími 30 členmi.

Keďže takýchto a podobných slušne povedané nezrovnalostí, respektíve klamstiev s cieľom dehonestovať moju osobu, nielen v texte, ale aj vo fb statusoch pána Bránika je na môj vkus priveľa, dám bojovníkovi Bránikovi možnosť svoje tvrdenia obhájiť pred súdom, v rámci civilnej žaloby na ochranu osobnosti.