Hlina začal Kresťanskú úniu označovať za sektu. Pustil sa aj do Kresťanskej demokracie za život a prosperitu
14 | 03 | 2019 I Roman Suchý
"Chcete v rámci kampane chodiť po farnostiach a zároveň spolukandidovať s ľuďmi, ktorí útočia na iné cirkvi? S ľuďmi, pre ktorých je svätá omša dielom satana? To naozaj máte tú drzosť, že chcete vo vysoko religióznych regiónoch kampaňovať a presviedčať farníkov, aby Vás volili a spolu s Vami aj sektu Milosť, ktorá útočí na ich náboženské presvedčenie?", pýta sa vo svojom blogu na Postoji Alojz Hlina.

Tí, ktorí nič netušia Hlina svoj blog sústredil na napadnutie novozaloženej Kresťanskej únie, ktorá je priamym konkurentom Kresťanskodemokratického hnutia. Medzi jej výrazné postavy patrí Anna Záborská. Práve jej venoval aj Hlina jednu časť blogu kde píše:



"Kvôli tomu, aby ste získali hlasy, spolupracujete so sektami? Alebo dokonca, a to by bolo ešte horšie, celá tá Vaša strana už pracuje ako sekta a podľa ich manuálov? Zhromaždenie spoločenstva Milosť sa volá konferencia. Zarazilo ma, keď pani Záborská pri predstavovaní kúpenej strany Kresťanská únia uviedla, že majú vedenie strany, ktoré sa volá Konferencia. Náhoda?"

Hlina zároveň pokračuje, že "takýto názov pre riadiaci orgán politickej strany je viac ako neštandardný. Ak to však má byť rozlišovacím signálom pre členov sekty, že tá strana je vlastne sekta a aj tak funguje, potom je názov vedenia strany zvolený správne."

Za KÚ kandiduje do Európskeho parlamentu D. Šobr – predstaviteľ  a kazateľ „kresťanského spoločenstva“ Milosť.

 

Podľa Hlinu je to "človek, ktorý pred zverejnením kandidátky za KÚ nahral video, v ktorom atakuje pápeža Františka. Po zverejnení kandidátky viaceré videá zmazal. Poradilo mu to vedenie strany, aby tak urobil? Aby teraz neprovokoval, veď strana bude potrebovať i hlasy voličov, ktorých chce KÚ oklamať? Zbožne sa tváriaci si budú pýtať i hlasy od členov veľkých registrovaných cirkví, ale nepovedia im, že zároveň hlasujú aj za niekoho, kto uráža ich hlavu cirkvi, kto uráža ich liturgiu, ich náboženské presvedčenie. Prečo zmizlo to video?"

Hlina nezabudol do sporu z Kresťanskou úniou zatiahnúť aj Slovenskú informačnú službu, keď píše:

"Niektorých poslancov NR SR SIS upozorňovala  na činnosť kresťanského spoločenstva Milosť. Ktorí poslanci tam vtedy boli a ktorí si to medzi sebou pošuškali a ako s tou informáciou naložili? Zdá sa, že nijako. Sú spolu s ich predstaviteľom na jednej kandidátke.

Je mi vyčítané, že som priamy, otvorený. Príliš úprimný. Áno, je to pravda. Už iný nebudem. Ja som v tomto slobodný. Ja nie som v politike preto, že sa nemám kam vrátiť. Myslím si, že ľudia by sa mali báť politikov, ktorí sa nemajú kam vrátiť. Takíto ľudia, žiaľ, často krát urobia všetko preto, aby v politike zostali. Všetko. "

Pár dní pred atakom na Kresťanskú úniu Hlina pre zmenu zaútočil na Kuffovcov a ich Kresťanskú demokraciu pre život a prosperitu:



Za útokmi na dve nové kresťanské strany badať strach Alojza Hlinu zo straty voličov, aspoň tak to opisujú niektorí kresťanskí aktivisti, ktorých sme oslovili.