Čižnár o politickej angažovanosti novinárov pred prezidentskými voľbami v súvislosti s Gorilou
14 | 03 | 2019 I tasr

"Vzhľadom na to, že boli včera niektorými médiami poskytnuté dezinterpretačné ,účelové a niektoré úmyselne klamlivé informácie chcem uviesť nasledované.


Ako som povedal na tlačovej konferencii (dňa 7.2.2019) mal mi v roku 2008 vtedajší pán generálny prokurátor SR Dobroslav Trnka pustiť krátku zvukovú sekvenciu, asi minútu a pol, v ktorej už nebohý pán Határ hovorí o sponzorstve pre stranu. Nič konkrétne som viac nepočul. Keďže zvukový záznam bol veľmi krátky, bližšie obsah nahrávky nepoznám. To, že údajne tento zvukový záznam má byť z „Gorily“ vyplynulo až nedávno, pri zaistení dôkazov počas domovej prehliadky u Mariána  Kočnera, kde mala byť aj nahrávka, na ktorej o tom hovorí bývalý generálny prokurátor D. Trnka osobe Mariána. Kočnera. Z tohto dôvodu, som sa rozhodol vypovedať pred vyšetrovateľom. Dodnes neviem s určitosťou povedať, či krátky zvukový záznam, ktorý mal v roku 2008 pustiť Dobroslav Trnka je nahrávka z Gorily, alebo je z nejakého iného stretnutia, alebo ide o účelovú zostrihanú montáž rozhovoru.

Dobroslav Trnka - nepodarený produkt oligarchov, médií a charakteru SDKÚ
Vojenského prokurátora JUDr. Trnku pred nomináciou na post generálneho prokurátora prakticky nikto nepoznal. Intenzívna kampaň v celoslovenských médiách a vytváranie pozitívneho imidžu s dôrazom na vrátenie vážnosti prokuratúre, chytilo čiastočne... Čítať ďalej
15 | 01 | 2019 | Jana Teleki, Peter Králik


Keďže v trestnej veci tzv. Gorily je prípravné konanie neskončené, má neverejný charakter, bližšie sa k obsahu výpovedi pred vyšetrovateľom, samozrejme nemôžem vyjadriť, pretože by som mohol mariť vyšetrovanie v tzv. „živej“ veci a zároveň porušiť Trestný poriadok, ako ma k tomu navádzajú niektorí novinári. Je teraz otázkou vyšetrovacieho tímu, aby relevantne objasnil uvedené skutočnosti.

Čižnár: Trnka mi v minulosti prehral časť nahrávky F.Határa z kauzy Gorila
07 | 02 | 2019 | Peter Králik, TASR


Zároveň sa však nemôžem ubrániť pocitu doslova až ukážkovej politickej angažovanosti niektorých novinárov pred nadchádzajúcimi prezidentskými voľbami. V tomto presvedčení ma utvrdzujú skutočnosti, že tí istí novinári, ktorí mali údajný prepis Gorily v redakčných šuplíkoch dva roky pred jej zverejnením (teda už v roku 2008 ako o tom hovoril Tom Nicholson, a ako žiadal redakcie, aby ju zverejnili a tie to odmietali), tak ju verejnosti posunuli s odstupom rokov – pred Vianocami v roku 2011, teda pred parlamentnými voľbami. Takže tí novinári, ktorí teraz najviac kritizujú a podsúvajú svoje angažované myšlienky verejnosti, by si mali najskôr pozametať pred vlastným prahom. Pretože na záver zostáva kľúčová otázka: Cui bono?

FICO: Nahrávku z Gorily by som určite použil, ak by som ju mal
Bývalý premiér Robert Fico by nahrávku z kauzy Gorila použil, ak by ju mal v roku 2008 k dispozícii. Povedal to v reakcii na informácie, že mu mal v minulosti bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka nahrávku pustiť. Čítať ďalej
13 | 03 | 2019 | TASR


V čí prospech teraz takto konajú?... Preto len znovu môžem zopakovať len to, že je zaujímavé, že tí istí „objektívni“ novinári tieto polopravdy a klamstvá o tzv. Gorile zverejnili znovu 2 dni pred prezidentskými voľbami, ako to urobili v minulosti, pričom súdny človek sa neubráni presvedčeniu, že tak urobili v úmysle pošpiniť nielen moje meno, ale hlavne ovplyvniť verejnosť tentoraz pri hlasovaní v prezidentských voľbách. Som presvedčený, že každý racionálne rozmýšľajúci občan Slovenskej republiky si o tejto spravodajskej hre niektorých novinárov urobí vlastný názor."

Kočner písal sms Haščákovi: „Inak pracujem na odj**aní čuráka.“ „Povieme si, keď budeme spolu.“
14 | 03 | 2019 | Peter Králik