FICO: Nahrávku z Gorily by som určite použil, ak by som ju mal
13 | 03 | 2019 I TASR

Bývalý premiér Robert Fico by nahrávku z kauzy Gorila použil, ak by ju mal v roku 2008 k dispozícii. Povedal to v reakcii na informácie, že mu mal v minulosti bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka nahrávku pustiť.


"Ak by som mal nahrávku Gorily v roku 2008, alebo aj v inom období k dispozícii, veľmi rád by som ju okamžite použil. Gorila je totiž kauzou druhej Dzurindovej vlády, v ktorej išlo o rozdeľovanie provízií z privatizácie štátnych podnikov a kupovanie poslancov v parlamente," argumentuje.

Zverejnenie takýchto informácií považuje Fico za ďalší účelový útok proti jeho osobe v súvislosti s blížiacimi sa prezidentskými voľbami. Tvrdí tiež, že ak by sa potvrdila autenticita spisu Gorila, jeho osobu táto téma nijako nediskvalifikuje.

Odmietnutie financií z USA pre mňa nie je uzavreté, hovorí Pellegrini
Odmietnutie financií z USA na opravu slovenských letísk pre premiéra Petra Pellegriniho nie je uzavreté. Zatiaľ podľa neho ide o názor ministra obrany Petra Gajdoša a definitívny postoj Slovensko oznámi až po oficiálnom rokovaní. Koaličná rada sa... Čítať ďalej
13 | 03 | 2019 | TASR


Denník N v stredu informoval, že Trnka pustil Ficovi ukážku z Gorily už v roku 2008 alebo 2009. "Bolo to na stretnutí na Úrade vlády SR, na ktorom bol aj vtedajší šéf bratislavskej krajskej prokuratúry Jaromír Čižnár, súčasný generálny prokurátor," tvrdí portál s tým, že to vyplýva z doterajšieho policajného vyšetrovania. Podľa ich informácií už Čižnár na polícii vypovedal.