Ukrajina zaradila talianskeho speváka Al Bana na čierny zoznam
11 | 03 | 2019 I tasr

Ukrajinské ministerstvo kultúry zaradilo talianskeho speváka a skladateľa Al Bana Carrisiho na čierny zoznam osôb, ktoré ohrozujú národnú bezpečnosť Ukrajiny. Tento zoznam zostavuje ministerstvo kultúry na základe informácií Rady národnej bezpečnosti a obrany (RNBO) a tajných služieb, informovala v pondelok agentúra APA s odvolaním sa na talianske médiá.


Na ukrajinskom čiernom zozname sa momentálne nachádza 147 mien. Al Bano, ktorého spolu s jeho exmanželkou Rominou Powerovou preslávili hity ako Felicitá alebo Sempre Sempre, sa považuje za dobrého priateľa ruského prezidenta Vladimira Putina. Svoj obdiv k Putinovi 71-ročný Al Bano neskrýval vo viacerých rozhovoroch, ktoré poskytol.

Al Bano sa s Putinom pozná od roku 1986, keď bol terajší šéf Kremľa ešte agentom KGB. "Potom sme sa znovu stretli v roku 2005 na silvestrovskej oslave v Kremli," uviedol Al Bano.

"Nikdy som nepovedal jediné slovo proti Ukrajine. Je neprijateľné, aby som ja, ktorý vždy spieva za mier, bol teraz považovaný za teroristu," povedal Carrisi v rozhovore pre taliansku tlačovú agentúru AGI. Na Ukrajine naposledy vystupoval pred tromi alebo štyrmi rokmi a cítil sa tam dobre.

Al Bano sa mieni cez ukrajinské veľvyslanectvo v Ríme spojiť s ukrajinským ministrom kultúry. "Chcem pochopiť, prečo sa moje meno dostalo na tento zoznam. Keď som o tom dnes počul, myslel som si, že si ma s niekým pomýlili alebo je to zlý vtip," vysvetlil Carrisi.

Minulý rok bol na spomínaný zoznam zaradený aj taliansky herec Michele Placido, ktorý v legendárnom seriáli Chobotnica, obľúbenom aj v bývalom Sovietskom zväze, stvárnil komisára Cattaniho, pripomína AGI.