Podľa oficiálnych informácií v Etiópii zahynuli štyria občania SR
10 | 03 | 2019 I Peter Králik
Haváriu lietadla Etiópskych aerolínií, ktoré sa v nedeľu ráno zrútilo krátko po štarte z letiska v Addis Abebe, neprežil nikto zo 149 cestujúcich a ôsmich členov posádky. Stroj mal namierené do kenského hlavného mesta Nairobi. O bilancii nešťastia informovali podľa agentúry AFP etiópske štátne médiá.

Stroj vzlietol z Addis Abeby o 06.38 h SEČ, havaroval niekoľko minút po štarte a neprežil to ani jeden z ľudí nachádzajúcich sa na palube, spresnila etiópska mediálna spoločnosť FBC s odvolaním sa na oznámenie Etiópskych aerolínií.

Letecká spoločnosť Ethiopian Airlines v nedeľu zverejnila zoznam krajín a počet cestujúcich z nich na palube havarovaného lietadla Boeing 737 Max-8. Zo zoznamu zverejneného na sociálnej sieti Twitter vyplýva, že na palube boli aj štyria Slováci.



Agentúra AP informovala, že na palube boli až štyria slovenskí občania. Pravdepodobne manželka a syn známeho slovenského politika a aj športový novinár. Podľa informácií Glob.sk by malo ísť o rodinu poslanca SNS. Oficiálne zatiaľ túto informáciu nikto z politiky nepotvrdil. Medzi poslancami sa však už šíri informácia, že zahynúť mala manželka, syn aj dcéra vysokopostaveného politika SNS.

A. Danko vyjadril sústrasť A. Hrnkovi, ktorého rodina tragicky zahynula
Predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS) vyjadril sústrasť poslancovi a straníckemu kolegovi Antonovi Hrnkovi, ktorého rodina zahynula pri nedeľnej havárii etiópskeho lietadla. Čítať ďalej
10 | 03 | 2019 | tasr


Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky v tejto súvislosti vydalo vyhlásenie, v ktorom  vyjadrilo sústrasť všetkým pozostalým po obetiach tohto nešťastia, pri ktorom "podľa oficiálnych informácií zahynuli (aj) štyria občania Slovenskej republiky".

"Predstavitelia našich diplomatických misií v Etiópii a Keni, ako aj naša diplomatická služba v Bratislave pristupujú k tejto tragédii s plným nasadením a v súlade s konzulárnou praxou," uvádza sa vo vyhlásení MZVaEZ SR.

Trasa havarovaného lietadla:

 







Prezident A. Kiska vyjadruje úprimnú sústrasť poslancovi A. Hrnkovi
Prezident SR Andrej Kiska vyjadruje úprimnú sústrasť poslancovi Národnej rady SR Antonovi Hrnkovi (SNS), ktorý pri havárii etiópskeho lietadla prišiel o manželku, syna i dcéru, a tiež pozostalým po štvrtej slovenskej obeti nešťastia. Čítať ďalej
10 | 03 | 2019 | tasr