Slovenská vzduchovka zaujala verejnosť na veľtrhu v Norimbergu
09 | 03 | 2019 I TASR

Slovenská vzduchovka Perun, v bývalom Československu známa ako Slavia, zaujala nemeckú verejnosť na aktuálnom medzinárodnom veľtrhu pre poľovnícke a strelecké športy a outdoorové aktivity IWA Outdoor Classics v Norimbergu. Záujem o vzduchovku prejavili viaceré krajiny, napríklad 500 kusov sa predalo do Libanonu. TASR o tom informovala Lucia Ollé, marketingová riaditeľka holdingu MSM Group, pod ktorý patrí aj spoločnosť ZVS Impex, výrobca vzduchovky.


"Bývalú vzduchovku Slavia v minulosti držal v rukách skoro každý, na kolotočoch, u starých rodičov na záhrade či v škole na brannom výcviku," uviedla Ollé. Dnešné modely sa od Slavie líšia navonok aj zvnútra, podľa informácií spoločnosti prešli viacerými konštrukčnými zmenami. Tie sa týkali vnútorného mechanizmu či inovácie pažby z hľadiska ergonómie a úchopu.

Spoločnosť aktuálne vyrába viacero druhov vzduchoviek, medzi nimi aj model so športovou pažbou, na ktorý je možné umiestniť aj ďalekohľad. Vďaka tomu je zbraň vhodná aj na športové využitie, napríklad biatlon. "Mnoho úspešných biatlonistov našlo záľubu v tomto športe práve po tom, čo držali ako deti v rukách legendárnu československú Slaviu. Teší nás, že športová streľba zo vzduchovky sa medzi Slovákmi opäť stáva obľúbenou voľnočasovou aktivitou," uzavrela Ollé.

Neprijatie dohody môže spôsobiť zotrvanie Británie v EÚ, tvrdí predseda Konzervatívnej strany
Predseda Konzervatívnej strany Brandon Lewis varoval v sobotu Dolnú snemovňu britského parlamentu, že prípadné neprijatie dohody o tzv. brexite by mohlo spôsobiť zotrvanie Británie v EÚ. Informovala o tom agentúra AP. Čítať ďalej
09 | 03 | 2019 | TASR


Slovenská spoločnosť má výrobné prevádzky v rôznych európskych krajinách a zamestnáva zhruba 2000 ľudí. Na podujatí v konkurencii vyše 1600 vystavovateľov predstavila zo svojho portfólia aj pištole, športové dlhé zbrane či samopal.