India chce od Pakistanu, aby podnikol konkrétnejšie kroky voči teroristom
09 | 03 | 2019 I TASR

India požiadala susedný Pakistan, aby podnikol konkrétnejšie kroky proti teroristom operujúcim z jeho územia. Zároveň vrátila do pakistanského hlavného mesta vedúceho svojej diplomatickej misie, čo je ďalším znakom uvoľňovania napätých vzťahov medzi oboma nukleárnymi rivalmi. Píše o tom agentúra AP, citujúca hovorcu indického ministerstva zahraničných vecí Ravíša Kumára.


Aj Islamabad tento týždeň oznámil, že pakistanský hlavný komisár v Indii - čo je oficiálny názov pre šéfa ambasády - sa opäť vracia do Naí Dillí.

Oba štáty totiž pred niekoľkými týždňami po samovražednom útoku na konvoj indických polovojenských jednotiek v Indiou ovládanom Kašmíre odvolali svojich diplomatov na konzultácie. Pri tomto útoku zahynuli približne štyri desiatky indických vojakov.

PRIESKUM: Dôvera ruského obyvateľstva voči Putinovi je na historickom minime
Dôvera domáceho obyvateľstva v ruského prezidenta Vladimira Putina klesla na 32 percent, čo je najnižšia úroveň od roku 2006. Čítať ďalej
09 | 03 | 2019 | tasr


Aktuálne medializované zásahy pakistanských úradov voči zakázaným militantným skupinám, ku ktorým došlo tento týždeň v náboženských seminároch, mešitách a nemocniciach, podľa hovorcu indického rezortu zahraničia nestačia. Pakistan by mal "proti teroristom a teroristickej infraštruktúre" na svojom území podniknúť konkrétnejšie kroky, zdôraznil Ravíš Kumár.