Hotelieri zdôrazňujú potrebu novej inštitúcie pre cestovný ruch
09 | 03 | 2019 I TASR

Nová inštitúcia pre cestovný ruch je na Slovensku potrebná. Myslí si to generálny manažér Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska (AHRS) Marek Harbuľák. Jedným z hlavných dôvodov je napríklad nastavenie systémového financovania súvisiaceho s propagáciou a prezentáciou Slovenska.


Dôvodov pre vznik novej inštitúcie je podľa Harbuľáka viacero. Zdôraznil, že aktivity spojené s propagáciou Slovenska si vyžadujú dlhodobé plánovanie a istotu zabezpečenia finančných prostriedkov. "Ďalším dôvodom je potreba koordinácie všetkých propagačných a prezentačných aktivít organizácií cestovného ruchu, ale aj iných štátnych inštitúcií, ktoré v rámci svojich kompetencií zabezpečujú obdobné činnosti," ozrejmil Harbuľák.

Za potrebné považuje aj efektívnejšie riadenie a koordinovanie opatrení na podporu cestovného ruchu. "Bolo ich prijatých niekoľko, ale sú v rámci rôznych ministerstiev a je ich potrebné efektívne prepojiť," dodal.

Záujem o investície do spracovania marihuany v Európe narastá
Investori, ktorí majú záujem o nové, rýchlo sa rozvíjajúce odvetvie priemyslu v Európe - spracovanie marihuany, by nemali dlhšie vyčkávať. Naznačujú to investiční bankári. Odborníci očakávajú rast predaja akcií, fúzie aj akvizície, keďže... Čítať ďalej
09 | 03 | 2019 | TASR


AHRS bola podľa slov generálneho manažéra proti zrušeniu Slovenskej agentúry pre cestovný ruch SR. V období, keď fungovala, poukazovali na potrebu zmeny jej zamerania.