Bátka: Pri prevrátenom kamióne zasahovali hasiči i policajti
06 | 03 | 2019 I tasr

Šesť príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) zasahovalo v stredu nadránom v katastri dediny Bátka v Rimavskosobotskom okrese pri dopravnej nehode kamióna, ktorý sa prevrátil vedľa štátnej cesty. O zásahu informovalo Operačné stredisko (OS) HaZZ v Banskej Bystrici.


„Šlo o dopravnú nehodu nákladného vozidla (kamióna) prevážajúceho potraviny, ktorý sa v čase príchodu príslušníkov HaZZ nachádzal prevrátený vedľa cesty. V havarovanom vozidle bola jedna zakliesnená osoba,“ uviedlo OS HaZZ.

Príslušníci HaZZ po príchode na miesto udalosti zabezpečili havarované vozidlo proti vzniku požiaru a prípadnému pohybu. „Zakliesnená osoba bola z vozidla vyslobodená pomocou hydraulického vyslobodzovacieho zariadenia a bola jej poskytnutá predlekárska prvá pomoc. Následne bola odovzdaná posádke zdravotnej záchrannej služby,“ dodalo OS HaZZ.

Na mieste udalosti sa nachádzala aj hliadka polície, ktorá usmerňovala dopravu do jedného jazdného pruhu. V súčasnosti je už podľa údajov polície cesta prejazdná v oboch pruhoch.