Nemám prečo žiadať o milosť! Kiska tak reaguje na Šefčovičove obvinenia
06 | 03 | 2019 I Roman Suchý

Prezident SR Andrej Kiska nebude podľa vlastných slov nikdy žiadať o milosť. Hovorí tak v vo videu na sociálnej sieti. Reaguje tak na utorkové (5. 3.) vyjadrenie kandidáta na prezidenta Maroša Šefčoviča o možných dohodách medzi kandidátkou Zuzanou Čaputovou a súčasným prezidentom Andrejom Kiskom.


 "Chcem k tomu povedať stručne a jasne: Nemám prečo žiadať o milosť, nebudem žiadať o milosť. Ani dnes, ani zajtra, nikdy," zdôraznil v reakcii Kiska. Šefčovičove vyjadrenia označil za šírenie fikcie o budúcej prezidentskej milosti pre neho alebo iných politikov. Zároveň mu však odporučil, aby "trocha viac myslel na svoju budúcnosť a povesť úspešného kariérneho diplomata, keď neuspeje v prezidentských voľbách."



Kandidát na prezidenta SR Maroš Šefčovič sa nechal na utorkovom brífingu počuť, že sa v pozadí prezidentskej kampane môžu objaviť určité dohody medzi kandidátkou Zuzanou Čaputovou a súčasným prezidentom Andrejom Kiskom. Čaputová podľa neho nevylúčila, že je ako prezidentka pripravená udeliť milosť Kiskovi, ktorý jej vyjadril podporu. Sám by ako hlava štátu neudelil milosť žiadnemu politikovi.

[0]=68.ARAoyCqVccnK0dU_qPwvh-YOQf2ew5ZGZjIlBuOTYImLRekZy3fZo8Fk09Fnd-vcOiuVeVtz-03eMqP41n6W7Dash4msAYvKGG1RrxNyGpIOYNzOI90VsaRLs2gHHd_schti7FIHGwPcPd6kU8hfPJ0SoHnCxyNKjlWZj1NOli3paRlDYjl7KDpOlWCXxbhY_g596VgjhW1zz21UNzHUfPnnCr45FdYmdZcE7ewORyoaSTLM7wLZXEO4ur5MrEwbygeGBsnJD2elC6SV4rrO_uV_06KE79oc5CItiWn-8mXflak4VbcENG8TNIjkUNYmM5nbpG62iJYAehzau_VAwQ&__tn__=-R

Kandidátka na prezidentku SR Zuzana Čaputová ešte v utorok na margo Šefčovičových vyjadrení vyhlásila, že ich vníma ako strach z množstva ľudí, ktorí sa spájajú proti nespravodlivosti a arogancii mocných. "Pán Šefčovič sa v utorok z vládneho hotela pridal k vlne útokov, ktorú proti mne koaliční poslanci a predstavitelia strany Smer spustili už pred niekoľkými dňami," vyhlásila Čaputová.