Komentár Reného Skalného: Prezidentka Čaputová - nočná mora alebo mokrý sen mocipánov?
03 | 03 | 2019 I René Skalný

Cholerik by povedal, že život je tak rozmanitý, pretože každý deň Vás naserie nahnevá niečo iné. A dnešok nebol výnimkou. Pohybovať sa slovenským internetom a každou chvíľou nenaraziť aspoň na jeden oslavný článok na pezinskú matku Terezu alias Zuzanu Čaputovú je vopred prehraný boj. Ja som urobil tú chybu, že som si jeden z nich aj prečítal.


Pani kandidátka na prezidentku v ňom okrem množstva ošúchaných fráz, prázdnych ako geopolitické analýzy Juraja Kemku, reaguje na posledné prieskumy. Niektoré z nich jej totiž prorokujú víťazstvo v boji o prezidentský palác hneď v prvom kole.

To, ale nie je dôvod ktorý mi zdvihol tlak. Koniec-koncov hlas ľudu - hlas boží a predvolebné prieskumy Vám tých hlasov vygenerujú koľko si len zaplatíte. Ono to je po skúsenostiach s “omylmi“ a prekvapeniami v sérii minulých volieb takpovediac všeobecne známa vec.

Čo mňa zdvihlo zo stoličky, bolo priamo vyjadrenie pani Čaputovej o tom, že posledné zverejnené prieskumy naplnia “mocných strachom“. Žijem snáď v inej realite?

Čaputová, trójsky kôň SMERu?
(Glosa) Čítať ďalej
28 | 02 | 2019 | Juraj Štubniak


Pretože tieto patetické slová, akoby vystrihnuté z príručky budovateľa neomarxizmu (mimochodom, ku ktorému má hnutie, ktorého ste podpredsedníčkou programovo aj ideologicky celkom blízko) znejú veľmi zvláštne.

Najmä od kandidátky, ktorá je (pri všetkej úcte k Vám ako k žene) očividne produktom premysleného marketingu, nezanedbateľného finančného kapitálu a masívnej mediálnej propagácie. V médiách, ktoré sa už ani netaja tým, že ste (pre nich?) tá jediná “správna“ voľba.

Kým doteraz fungovala v mainstreame predstieraná názorová pluralita aspoň v rovine “Mistrík alebo Čaputová“, dnes človek nevie, kde sa končí Vaše tlačové oddelenie a kde začínajú takzvané spravodajské médiá. Proti akým mocným teda bojujete? Veď Vy ste jednou z nich!

Apropo, k tým peniazom; ako Váš nevolič som si Vás doteraz úprimne vážil za spôsob akým financujete kampaň. Respektíve, vážil som si skutočnosť, že je financovaná z drobných príspevkoch Vašich podporovateľov.

Bohužiaľ, aj to sa ukázalo ako mystifikácia. Podľa Vášho transparentného účtu ste (v čase písania tohto textu) minuli na svoju kampaň vyše 416.000 eur.

Z toho Vám hnutie Progresívne Slovensko venovalo cez 178.000 eur a Vaši spolustraníci ako pán Štefunko, Truban či “digitálny oligarcha“ Anton Zajac z ESET-u sa spolu “vyskladali“ sumou cez 61.000 eur.

Viac ako polovica Vašich príjmov sú teda príspevky blízke zdrojom politickej strany - konkrétne Progresívneho Slovenska.

René Skalný: ESET a úsvit digitálnych oligarchov – II.časť
Kým totalitné režimy sú charakteristické sústredením všetkej moci v rukách vládnucej vrstvy, v demokratickom štáte sa verejná moc spravidla rozdeľuje na výkonnú moc (vládu), zákonodarnú moc (parlament) a súdnu moc. V súčasnosti, v dobe ktorá máva... Čítať ďalej
25 | 02 | 2019 | René Skalný


Porovnajte si to napríklad s transparentnými účtami pána Chmelára alebo pána Harabina, ktorí pri Vás vyzerajú ako “chudobní príbuzní“ (nehovoriac o tom, že ich kampaň žiadna z politických strán nepodporila).

Nie, pani Čaputová. “Mocní“ sa Vás neboja. Práve naopak; ultra-liberálne hodnoty, ktoré presadzujete a Vami nespochybniteľné smerovanie Slovenska ako vazala EÚ a NATO je ich dlhodobou stratégiou. Vaše prípadné zvolenie je “vlhkým snom“ skutočných mocipánov. A tí nesedia niekde v Pezinku.

Reklamné spoty s nepodareným dvojníkom Kočnera, či tisíckrát opakovaná legenda o lokálnej skládke na tom nič nemenia. Ja akurát dúfam, že ľudia sa znova nenechajú oklamať pozlátkom navoňaného marketingu...