Komentár Janky Cigánikovej: Som z Mistríka sklamaná. Štefunkovi ide pri Čaputovej o niečo iné
28 | 02 | 2019 I Janka Cigániková, zdroj: Facebook
Všetci ho strašne chvália, ako urobil dobre, že sa vzdal. Ja si to nemyslím a považujem to za slabošské. Prvýkrát sa neobjavil na prvých dvoch priečkach a hneď ústup? Koľko ľudí zbieralo jeho podpisy, koľko ľudí v neho verilo, bojovalo za neho? To sa dá len tak hodiť za hlavu? Je ešte dosť času pred voľbami a na hlasovacích lístkoch bude jeho meno tak či tak. Miesto ústupu mal už v tejto fáze zabojovať, zlepšiť kampaň, ísť medzi ľudí, zamakať.


To čo spravil pre mňa nie je v tomto štádiu boja žiadna frajerina. Pustil (minimálne) na 5 rokov do prezidentského kresla smeráka. Bez náznaku boja. To nie je len vylepit bilboardy a potom utiecť ako baba. Čo je na tom frajerina?

Priznám sa, Čaputová mi je od začiatku sympatickejšia, ako Mistrík. Ľudsky. Bola by som úprimne rada, ak by vyhrala a budem ju voliť. Ale aj tak bohužiaľ nemá šancu na SK vyhrať. Adopcie homosexuálmi, marihuana, potraty, migranti, eutanázia,rozvod... My liberáli už vieme niečo o tom, aké ťažké je o týchto témach hovoriť na SK. Už vidím, ako ju budú voliť niekde na Orave. Priala by som si to, ale nebudú. Jednoducho nemá šancu aj keby sme sa všetci roztrhli. Prezidentské voľby rozhodne väčšina, nie bratislavská smotánka.

A všimli ste si? Napriek Čaputovej názorom to na ňu nikdy nevytiahol žiaden smerák. V diskusiách, alebo statusoch, nikto z nich. Doteraz. Mali k dispozíciu takúto palebnú silu a nevyužili ju. Prečo asi? Modlili sa, aby mali p. Čaputovú v druhom kole. Nič lepšie sa im na konzervatívnom Slovensku nemohlo stať. A pán Mistrík im toto želanie splnil bez boja. O pár minút na to... tadaaa:



Pán Mistrík bol jediný súčasný kandidát, ktorý mohol reálne poraziť SefčoFICA, pretože by ho volili aj konzervatívnejší aj čaputovci. Ale Čaputovú konzervatívci voliť jednoducho nebudú (Prosím voľte, neblbnite. Veď prezident nevie aj tak tie pre Vás citlivé otázky reálne ovplyvniť).

Progresívne Slovensko toto samozrejme veľmi dobre vie, ale to ich nezaujíma. Zaujíma ich len vlastný rast. Nakoniec veď šéf progresívcov Štefunko žije celý život z peňazí odklepnutých (aj touto) vládou - z dotácií a fondov, ešte pred piatimi rokmi bol hlavný prerozdeľovač miliónov z eurofondov, ktorého za šéfa vymenoval samotný Šefčovič a bol pravidelne videný ako chodí na úrad vlády. Bývalý člen SDĽ, volič Smeru, ľavičiar. Som presvedčená, že presne toto je jeho úloha. A jednotliví členovia PS ani netušia, na čo sú použití.

A tak Slovensko bude mať smeráckeho prezidenta a Fico skončí na Ústavnom súde s imunitou na 12 rokov. Ale hlavne, že progresívni budú mať silnú prezidentskú kandidátku vo vedení strany, pretože sa samozrejme svojej straníckej príslušnosti nevzdala. To posilneniu značky PS známej inak len v BA, rok pred voľbami, dosť pomôže. A o to ide. Aby sme sa ešte nečudovali, ako progresívci, chúďatká nevinné, budú musieť ísť vládnuť so Smerom, lebo nič iné im akože nezostane. Reči o tom, že radšej Fico ako Sulík, sme tu už mali . Plus sa povie, že veď Fico tam už nie je (keďže bude na ÚS) a niečo o obetovaní sa kvôli krajine a bude. Niektorí sa potom naštvú a odídu na protest zo strany, ale to už Slovensku bude prd platné. To už sme tu mali. Ach jaj.

Nerozumiem tomu, prečo tento scenár všetci tak nepríčetne roztlieskávajú, prečo sa inak inteligentní ľudia správajú akoby mali zatmenie. No nemajú, len tomu nechcú veriť. Ale vývoj nasvedčuje, že sa nemýlim. Tiež si želám, aby som sa mýlila. Stavila som sa s dobrým priateľom - fanúšikom Čaputovej, že ona nevyhrá prezidentské voľby. O jedno Deluxe. Bodaj by som sa vo volebný večer neopila.