Daniel Greenfield: John Kerry a iní Demokrati, ktorí klamali o Lýbii a Sýrii odmietajú núdzový stav Trumpa
27 | 02 | 2019 I DANIEL GREENFIELD, Frontpage magazine, preložil Alexander Adamecký

Skupina najviac potupených vládnych predstaviteľov vydala list, ktorý falošne popiera fakt o núdzovom stave na hraniciach a taktiež platnosť Trumpovho vyhlásenia núdzového stavu.


Niektorí z týchto predstaviteľov nesú spoluvinu na tvrdeniach, že v Lýbii prebieha genocída a že v Sýrii ozbrojujeme práve tých umiernených. Iní nesú spoluvinu na klamstvách, ktoré sa týkali bombardovania Juhoslávie ešte za Billa Clintona. Niektorí taktiež klamali o Iránskom nukleárnom programe a pôsobení v Iraku.

Zoznam funkcionárov zahŕňa

Johna Kerryho, ktorý tvrdil že Assadova Sýria už nemá zbrane hromadného ničenia, no v zápätí sledoval ako sa tam naďalej dejú chemické útoky. Ďalej sú to Samantha Powerová, John Brennan, James Clapper, William J. Burns, Thomas Donilion, Chuck Hagel a Leon Panetta, Thomas Pickering, Jake Sullivan a Susan Riceová.

Mnoho z týchto figúrok nesie spoluvinu za Obamove klamstvá o Lýbii, Sýrii a Iráne. To platí dvojnásobne o Susan Riceovej.

Na tomto zozname sa tiež nachádza Madeline Albrightová, neúspešná figúrka, ktorá nesie veľkú časť zodpovednosti za aktuálnu pohromu, čo sa deje v Rusku.

Anne Pattersonová, ktorá bola obvinená z podpory Moslimského Bratstva a zastrašovania ich kresťanských obetí je tiež na zozname.

Najhanebnejšia postavička na tomto zozname môže byť práve Johnnie Carson.Meno nemusí byť známe väčšine ľudí, ale Nigérijci si ho pamätajú. Tak isto ako všetci, ktorí si všimli Obamove odsúdeniahodné odmietnutie pomoci kresťanom, ktorí boli masakrovaní skupinou Boko Haram.

Počet zabitých touto skupinou prerástol cez tisícku len za pár rokov. Tento rok zavraždili 250 ľudí. Inšpirujú sa Talibanom, ktorý má prepojenia na Al-Kájdu a vykonal mnoho sofistikovaných útokov, vrátanie viacerých automobilových bombových útokov.

To nás ale necháva s jednou otázkou. Prečo nie je Boko Haram označená ako teroristická organizácia? Zabili dokopy viac ľudí než niektoré iné organizácie na zozname a sú oddaní etnickým čistkám, niečomu, na čom sme sa dohodli že je neakceptovateľné ak ide o moslimov. Nemalo by to byť rovnako neakceptovateľné ak sa to deje kresťanom od moslimov:

Zrejme nie. Johnnie Carson, Obamov muž v Afrike a asistent ministra zahraničných vecí na vypočúvaniach podvýboru organizovaných senátorom Coonsom, odmietol myšlienku označenia Boko Haram ako teroristickú organizáciu a falošne uviedol, napriek viacnásobným prehláseniam o ich cieľoch a ich mene, že tento konflikt je spôsobený sociálnymi nezrovnalosťami, a nie náboženstvom.

Otázky o terorizme skupiny Boko Haram voči kresťanom boli presmerované na to, čo Carson opísal ako „obsiahly“ prístup k problému, odsúvajúc bezpečnostnú pomoc na úkor sociálnej pomoci moslimom na severe a urgovaním nigérijskej vlády k zastaveniu agresívnych bojov s terorizmom.

Táto deklarácia bude použitá na vybudovanie podpory pre federálnych sudcov – Demokratov, ktorí sa snažia o proimigrantský súdny puč na hraniciach. Ale vyhlásenie týchto mnohých potupených funkcionárov, plus niektorí z nich boli prichytení pri klamstvách o národnej bezpečnosti, dokazuje priamy opak toho, čo bolo naplánované dokázať.

 

preložil Alexander Adamecký