Trump priletel na summit do Hanoja
26 | 02 | 2019 I tasr

Americký prezident Donald Trump priletel v utorok do Hanoja, kde sa má v stredu stretnúť so severokórejským vodcom Kim Čong-unom na v poradí už druhom spoločnom summite. Informovala o tom agentúra DPA.


 Trump priletel do Hanoja z Washingtonu lietadlom Air Force One. Kim dorazil do stanice vo vietnamskom meste Dong Dang ležiacom pri hranici s Čínou takmer po troch dňoch cesty obrneným vlakom cez Čínu v utorok približne o 08.10 h miestneho času (02.10 h SEČ). Odtiaľ ho autom previezli do 170 kilometrov vzdialeného Hanoja.

Na stredu majú Trump a Kim naplánovaný spoločný obed a ich rozhovory o denuklearizácii Kórejskej ľudovodemokratickej republiky (KĽDR) budú pokračovať aj vo štvrtok, informovala agentúra AFP.

Trump s Kimom absolvovali svoj prvý, historický summit vlani v júni v Singapure. Išlo o vôbec prvé stretnutie lídrov USA a KĽDR. Obaja politici sa zaviazali, že budú pracovať na úplnej denuklearizácii Kórejského polostrova výmenou za bezpečnostné záruky, ktoré žiadal Pchjongjang. Veľmi všeobecne formulovaná dohoda však bezprostredne nepriniesla hmatateľné výsledky.