Kiska hovoril v Revúcej so študentmi, región sa podľa neho pozdvihnúť nedarí
25 | 02 | 2019 I TASR
Prezident SR Andrej Kiska položil v pondelok dopoludnia vence k pamätníku obetiam fašizmu v Revúcej. Ešte predtým sa stretol s vedením mesta a neskôr diskutoval aj so študentmi tamojšieho Gymnázia Martina Kukučína.

"Niekedy máme pocit, že Slovensko je malá krajina, ale napokon zistíme, že je to krajina obrovských rozdielov. Prednedávnom som bol v Pezinku, v Senci, nezamestnanosť tam bola okolo dvoch percent. Tamojšie materské a základné školy nestíhajú prijímať deti, mesto nestačí budovať byty na bývanie," uviedol počas návštevy Revúcej Kiska. "V týchto mestách niet absolútne nikoho do práce a potom človek príde sem – a zrazu je tu celkom iný problém. Mesto sa vyľudňuje, nezamestnanosť je pomaly 18 percent, obyvateľstvo starne, mladí ľudia si nemajú kde nájsť prácu a utekajú. Myslím si, že rozdiely medzi bohatými a chudobnými regiónmi sú obrovské. Vítam preto všetky kroky vlády, ktoré vedú k tomu, aby sa znížili. Ale mám pocit, že sa nám to nedarí," dodal.

Matečná by mala plniť požiadavky protestujúcich farmárov, ako aj EP, hovorí SaS
Šéfka Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriela Matečná by mala začať plniť požiadavky protestujúcich farmárov, ako aj poslancov Európskeho parlamentu. Uviedli to v pondelok na brífingu k minulotýždňovému protestu farmárov v... Čítať ďalej
25 | 02 | 2019 | TASR


Podľa Kisku musíme stále uvažovať nad tým, ako v tomto regióne dosiahnuť úspešné pôdohospodárstvo, ako rozbehnúť cestovný ruch. Kritizoval tiež stav ciest v okrese. "Ja som sem išiel z Popradu a mám pocit, že aj niektoré tankodrómy sú lepšie ako cesta, po ktorej som išiel," poznamenal.