„Otca nepoznali, prišli a povedali, že ho niekto zavraždil,“ tvrdí syn nebohého farmára Vladimíra Rybára
22 | 02 | 2019 I Michal Šumichrast

Informácia o záhadnej smrti farmára zo Šamorína, ktorého údajne mala vydierať developerská mafia, bola rozbuškou pred štrajkmi farmárov, ale aj prvým smutným výročím vraždy Jána Kuciaka..


To, že farmár so Šamorína bol obeťou  pozemkovej mafie a nejak súvisel s iniciatívou poľnohospodárov sa podarilo najmä rozšíriť jej protagonistom.  Práve tí, odovzdali policajnému prezidentovi Milanovi Lučanskému trestné oznámenie pre podozrenie, že šamorínsky farmár Vladimír Rybár bol zavraždený. Rodine, konkrétne synovi nebohého farmára, sa celá táto iniciatíva nepozdáva a nepáči. Tvrdí, že s tým nechce mať rodina nič spoločné a že ich jednoducho manipulujú cudzí ľudia. Informácie zverejnil portál PLUS 7 DNI.

Podľa informácii portálu o tom, že sa v Šamoríne stalo niečo nezvyčajné a podozrivé sa začalo hovoriť pred pár dňami, keď slovenskí farmári iniciovali ďalší štrajk farmárov. Zástupcovia OZ Iniciatíva poľnohospodárov sa stretli dokonca s policajným prezidentom Milanom Lučanským. Základným dôvodom je podľa nich násilná smrť farmára z okolia Šamorína. "Boli sme u rodiny zavraždeného niekoľko hodín a vieme, že bol vydieraný novodobou mafiou,"povedal zástupca združenia, známy farmár z východného Slovenska, František Oravec.

Komentár Martina Ondráša: Ako štátny moloch farmárov zomlel a prečo sú odsúdení na neúspech
Aktuálne sme svedkami toho, ako v priamom prenose zanikne aj tá najlepšia myšlienka. Ak si v tejto krajine skutočne niekto myslí, že veľkí obhospodarovatelia pôdy, po mojom agrobaróni, zabezpečia potravinovú základňu pre Slovenský spracovateľský... Čítať ďalej
20 | 02 | 2019 | Martin Ondráš


Podľa jeho vyjadrenia bol Vladimír Rybár zavraždený kvôli jeho pozemkom. Syn nebohého farmára, starší Vladimír (34) však tvrdí, že to nie je pravda.„My tých ľudí vôbec nepoznáme - hovorí o farmároch, oni sa však tvárili, ako keby otec poznali sto rokov, no pokiaľ k nám neprišli, my sme o nich nikdy nepočuli,“šokuje  syn Vladimír, píše portál PLUS 7 DNI. .