Diplomati si v Bratislave pripomenuli vraždu J. Kuciaka a M. Kušnírovej
21 | 02 | 2019 I TASR

Výročie vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej si vo štvrtok v Bratislave pripomenula aj diplomatická komunita. Na sociálnej sieti o tom informuje Veľvyslanectvo Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska v Bratislave.


"Brániť slobodu tlače je jednou z priorít britskej zahraničnej politiky. Poukazovaním na zločiny sa totiž médiá stávajú kľúčovými ochrancami demokracie. Podporujem volanie Slovákov po spravodlivom potrestaní všetkých zodpovedných za tento čin," povedal v tejto súvislosti britský veľvyslanec na Slovensku Andrew Garth.

Blaha tvrdí, že Ficov telefonát s Vadalom ma prekryť škandál firmy KTAG a vyvolať Majdan
Vznesenie obvinenia z daňového trestného činu v súvislosti s činnosťou firmy KTAG potvrdila polícia. Obvinenie sa má podľa medializovaných informácií týkať uplatnenia neoprávnenej vratky DPH, týkajúcej sa peňazí na kampaň prezidenta SR Andreja... Čítať ďalej
21 | 02 | 2019 | Peter Králik


Ján Kuciak bol investigatívny novinár v redakcii spravodajského webu Aktuality.sk. Spolu s jeho snúbenicou Martinou Kušnírovou ho 21. februára 2018 zavraždili v ich dome vo Veľkej Mači. Obvinené sú zatiaľ štyri osoby – Alena Zs., ktorá mala za objednávku Kuciakovej vraždy zaplatiť, Tomáš Sz., ktorý mal strieľať, Miroslav M., ktorý ho mal na miesto činu doviezť, a Zoltán A. ako sprostredkovateľ. Všetci sú vo väzbe.