Danko vyjadruje úctu pozostalým, žiada, aby sa vražda J. Kuciaka nezneužívala
21 | 02 | 2019 I TASR

Predseda Národnej rady SR Andrej Danko vyjadruje veľkú úctu pozostalým rodinám zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Zároveň žiada, aby sa táto tragédia, ktorá sa stala pred rokom, nezneužívala.


"Už niekoľkokrát som apeloval, aby túto tragickú udalosť nik nezneužíval. Pre mňa je prioritou, aby páchatelia tohto ohavného trestného činu niesli za svoje skutky zodpovednosť. V takéto dni sa nesmie politizovať a zneužívať smrť dvoch mladých ľudí. Každý z nás by si mal túto udalosť pripomenúť so sklonenou hlavou a na ich pamiatku zapáliť sviečku," povedal Danko.

Premiér nechce rozhádané Slovensko,vyzýva na pokojnú spomienku na zavraždených
Premiér Peter Pellegrini vyzýva na pokojnú spomienku na zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú. Zároveň si želá, aby táto vražda prestala rozdeľovať spoločnosť, nechce totiž rozhádané Slovensko. Uviedol to vo videu... Čítať ďalej
21 | 02 | 2019 | TASR


Ján Kuciak bol investigatívny novinár v redakcii spravodajského webu Aktuality.sk. Dvojicu zavraždili 21. februára 2018 v jej dome vo Veľkej Mači. Obvinené sú zatiaľ štyri osoby – Alena Zs., ktorá mala za objednávku Kuciakovej vraždy zaplatiť, Tomáš Sz., ktorý mal strieľať, Miroslav M., ktorý ho mal na miesto činu doviezť a Zoltán A. ako sprostredkovateľ. Všetci sú vo väzbe.