Blaha tvrdí, že Ficov telefonát s Vadalom ma prekryť škandál firmy KTAG a vyvolať Majdan
21 | 02 | 2019 I Peter Králik

Vznesenie obvinenia z daňového trestného činu v súvislosti s činnosťou firmy KTAG potvrdila polícia. Obvinenie sa má podľa medializovaných informácií týkať uplatnenia neoprávnenej vratky DPH, týkajúcej sa peňazí na kampaň prezidenta SR Andreja Kisku. K obvineniu sa vyjadril Robert Fico, ktorý označil Kisku za "dépehačkara". Následne prišla nahrávka telefonického rozhovoru medzi Vadalom a Ficom a aby toho nebolo málo svoje si opäť povedal aj poslanec Luboš Blaha, ktorý za článkom v La Republica vidí konšpiráciu voči Smeru a Ficovi.


“Dňa 13. februára 2019 vyšetrovateľ finančnej polície Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil jednu osobu z daňového trestného činu,” uviedli pre TASR z komunikačného oddelenia Prezídia Policajného zboru. “Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je možné poskytnúť ďalšie informácie,” doplnili. Správu sme priniesli 19.februára 2019 aj na Hlavnom denníku.

Následne 20. februára Róbert Fico prišiel s vyjadrením, že  “Voľby v roku 2014 boli zjavne neférové. Pán Kiska postupoval vo financovaní svojej kampane podvodne a klamal štát aj slovenskú verejnosť. Hovoril, že kampaň financoval z vlastných prostriedkov a neprekročil stanovený finančný limit. Pán Kiska očividne klamal, pretože preukázateľne jeho kampaň financovala spoločnosť KTAG, ktorej bol v tom čase nielen spoluvlastníkom, ale aj konateľom,” povedal Fico vo svojom vyhlásení v Bratislave.

Kiska je podľa Fica stelesnením toho najhoršieho, čo môže sedieť v Prezidentskom paláci. Expremiér poukázal, že Kisku nikdy neprijali napríklad v Bielom dome, pochybuje aj o prijatí v Paríži. “Pán Kiska je taký istý ‘dépehačkár’ ako Ladislav B., len s tým rozdielom, že on už bol v prvom stupni obvinený a pán Kiska sedí v Prezidentskom paláci,” doplnil Fico.

V ten istý deň po vyjadreniach Róberta Fica prišla "mediálna bomba": Talianska prokuratúra v roku 2012 zistila, že taliansky podnikateľ Antonino Vadala telefonoval s vtedajším premiérom SR Robertom Ficom. Podľa Denníka N o tom informoval v stredu taliansky denník La Repubblica.

Talianskeho podnikateľa Vadalu v máji 2018 eskortovali zo SR do Talianska na základe európskeho zatýkacieho rozkazu.

Slovenská polícia ho zadržala 13. marca 2018, najprv bol v tzv. predbežnej väzbe, následne vo vydávajúcej väzbe v Košiciach. V krajine pôvodu je stíhaný za trestné činy nezákonného obchodovania s narkotikami a psychotropnými látkami a za účasť na trestnom zoskupení s cieľom nezákonného obchodovania s drogami.

Podľa poslanca Ľuboša Blahu, ktorý je známi svojimi expresnými vyjadreniami na sociálnej sieti, "Kiska čelí najväčšiemu škandálu v dejinách Slovenska. Po prvýkrát hrozí, že prezident Slovenskej republiky za svoje podvody poputuje za mreže."

V statuse ďalej tvrdí, že "nad Kiskom už krútia hlavu aj slušní ľudia, a tak slovenské médiá museli narýchlo nájsť nejakú tému, ktorou by tento Kiskov megaškandál prekryli. Poslúžila sprostosť o telefonáte Fica s Vadalom z roku 2012."

"Nejako mi chýba pointa - to akože chcú liberálne médiá navodiť dojem, že šesť rokov pred vraždou Kuciaka, v čase, keď mladý Ján študoval na výške, Fico a Vadala dohadovali jeho vraždu? Alebo aký je zmysel tejto hovadiny?", kladie otázku Blaha

Podľa neho je všetko "náhodička, náhodná" a "správa o údajnom telefonáte vyšla von deň pred výročím Kuciakovej smrti - ako rozbuška pre žiaducu emóciu, ktorú chce liberálna mafia vyvolať vo štvrtok na námestí. Ako z učebnice Majdanov." 

Svoje dostal aj denník La Repubblica. Blaha si myslí, že obsah článku "nebol smerovaný čitateľovi v Taliansku - nenachádza sa na titulke a treba ho komplikovane hľadať. Bežný taliansky čitateľ ho prehliadne, pretože ho nemá prečo zaujať - z hľadiska talianskej reality je total uletený. Nemá prečo zaujať talianského čitateľa. Je však prekvapivo detailný vo vzťahu k Slovensku. Akoby adresátom nebol taliansky čitateľ, ale ten slovenský.", konšpiruje Blaha.

Taktiež si neodpostil, že "La Repubblica je slniečkársky denník, ktorý fanaticky obhajuje migráciu a šíri nenávisť voči stredoeurópskych štátom, ktoré migráciu odmietajú. Je logické, že La Repubblica nenávidí aj Fica, rovnako ako aj Orbána, Kascinského a ďalších. A preto radi poslúžili požiadavke slovenských médií, aby spoločne okorenili slovenský Majdan."



"Kiska bude za svoje podvody pykať. Nepomôže mu ani priživovanie sa na smrti dvoch mladých ľudí.", píše záverom svojho statusu poslanec NR SR Ľuboš Blaha.