Sieť poskytovateľov ústavnej zdravotnej starostlivosti sa upraví
20 | 02 | 2019 I tasr

Sieť poskytovateľov ústavnej zdravotnej starostlivosti, ktorí budú poskytovať urgentnú zdravotnú starostlivosť na urgentom príjme druhého typu, sa zmení. Takéto poskytovanie zdravotnej starostlivosti nadväzuje na plynulosť poskytovania ambulantnej pohotovostnej služby. O návrhu pochádzajúcom z dielne Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR rozhodla vláda na svojom stredajšom rokovaní.


Rozhodnutie vyplynulo aj z počtu ošetrených pacientov u poskytovateľov ústavnej zdravotnej starostlivosti poskytujúcich urgentnú zdravotnú starostlivosť na urgentnom príjme prvého typu. "Vzhľadom k uvedenému sa navrhuje zo zoznamu pevnej siete poskytovateľov ústavnej zdravotnej starostlivosti, ktorí poskytujú ústavnú pohotovostnú službu na urgentnom príjme prvého typu, vypustiť Fakultnú nemocnicu s poliklinikou Žilina a Univerzitnú nemocnicu Bratislava – Nemocnicu Ružinov a do zoznamu pevnej siete poskytovateľov ústavnej zdravotnej starostlivosti, ktorí poskytujú ústavnú pohotovostnú službu na urgentnom príjme druhého typu, doplniť Univerzitnú nemocnicu Bratislava – Nemocnicu Ružinov a Fakultnú nemocnicu s poliklinikou Žilina," uvádza sa v schválenom návrhu.

Zároveň sa upravia označenia poskytovateľa ústavnej zdravotnej starostlivosti z Nemocnice s poliklinikami, n. o., miesto prevádzky ZZ Levice na Nemocnicu Levice, s. r. o., a Forlife n. o., Všeobecná nemocnica Komárno na Nemocnica Komárno, s. r. o., na základe vydaných povolení na prevádzkovanie zdravotníckeho zariadenia.