Poliačik od Progresívcov šokoval poslancov. Chcel presunúť hlasovanie o ústavných sudcov, lebo Valentín
14 | 02 | 2019 I Peter Králik
Poliačik zaujal svojím procedurálnym návrhom, ktorý sa týkal voľby ústavných sudcov. Tesne predtým totiž poslanci odhlasovali, že sa voľba sa uskutoční o 17.00 hod. namiesto 11.00 hod. Poliačik chcel hlasovanie posunúť na skorší čas. Dôvodom bol Valentín. Informujú Hospodárske Noviny.

"Chápem, čo sa deje, aká je situácia, ale žeby sme to dali na 15.30 hod.? Odôvodnenie je, že stále sme niektorí, ktorých naše manželky a manželia ešte majú rady a radi, a dnes je Valentín. A ja mám rezerváciu na 18.00 hod. Ďakujem," povedal Poliačik.

Danka tento návrh zaskočil, nevedel, ako má zareagovať. "Ja neviem ako reagovať. To myslíte vážne? Tak ja vás poprosím v písomnej podobe, aby som o tom mohol hlasovať. A veľmi rád ten váš návrh prečítam," povedal šéf Národnej rady.

Potom do toho vstúpil šéf obyčajných Igor Matovič, ktorý s týmto návrhom nesúhlasil. Nazval ho dokonca obludným.

"Chcel by som poprosiť pán predseda, aby sme o návrhu Martina Poliačika z Progresívneho Slovenska nehlasovali, lebo mi pripadá obludné, že keď sme si zvýšili platy o 1 500 eur, že si budeme skracovať pracovnú dobu," vyhlásil šéf OĽaNO. Nakoniec sa o návrhu nehlasovalo a voľba bude o 17.00 hod.

Poliačik sa už skôr preslávil, keď v roku 2014 sa vyparil počas rokovania NR SR a odišiel na Pohodu.