SaS a OĽaNO sa ohradzujú voči konšpiráciám ĽSNS
14 | 02 | 2019 I tasr

Opozičné hnutia SaS a OĽaNO sa ohradzujú voči vyjadreniam ĽSNS o ich dohodách s Mostom-Híd na zvolení "vyslovene liberálnych kandidátov" na ústavných sudcov.


 "Je to trápny pokus fašistu Kotlebu. Ten, kto sa tajne stretáva a rokuje s vládnou koalíciou, je Kotlebova strana ĽSNS," reagoval hovorca OĽaNO Matúš Bystriansky.

SaS označila vyjadrenia kotlebovcov za konšpiráciu. "Touto konšpiráciou sa ĽSNS snaží sa priblížiť k Smeru a vyčleniť sa od demokratickej časti parlamentu," uviedol hovorca liberálov Róbert Buček.

Podľa SaS je zjavné, že niektorí kandidáti sú natoľko dobrí, že pre každú racionálne a demokraticky zmýšľajúcu stranu sú prijateľní.

Poslanci ĽSNS oznámili, že sa zúčastnia na opakovanej voľbe kandidátov na sudcov Ústavného súdu SR. Majú totiž informácie o tom, že koaličný Most-Híd chce spolu s opozičnými SaS a OĽaNO pretlačiť na ústavný súd "vyslovene liberálnych kandidátov", a tomu chcú zabrániť.

Poslanci budú opäť voliť kandidátov vo štvrtok o 17.00 h. Voľba má byť opäť verejná. V prvom kole (12. 2.) nezvolili ani jedného kandidáta.

Spolu má plénum zvoliť 18 kandidátov, ktorých predloží prezidentovi SR. Ten z nich má vymenovať deväť nových sudcov. Majú nahradiť tých, ktorým sa skončí funkčné obdobie 16. februára.