Vláda bude dnes rokovať opäť na južnom Slovensku, tentoraz v Jesenskom
13 | 02 | 2019 I TASR
Vláda bude po utorku, keď zasadala v Revúcej, v stredu rokovať opäť na južnom Slovensku, tentoraz v Jesenskom v okrese Rimavská Sobota. Vládny kabinet sa bude venovať priebežným informáciám o realizácii akčného plánu rozvoja okresu Rimavská Sobota.

Kabinet bude rokovať aj o poskytnutí regionálneho príspevku vo výške jedného milióna eur, ktorý má byť uvoľnený do 31. marca. Najviac financií, a to 100.000 eur, by malo ísť na vybudovanie hľadiska na zimnom štadióne v Rimavskej Sobote na sídlisku Západ. Po 30.000 eur by mali získať obce Drienčany na modernizáciu kotolne kultúrneho domu a na výmenu okien obecného úradu, a Rimavské Zalužany na obnovu miestnych komunikácií. Na výstavbu ihriska s umelou trávou pri Základnej škole na Klokočovej ulici by mala Hnúšťa získať 50.000 eur.

Finančnú pomoc by mali získať aj viaceré cirkvi a cirkevné zbory. Napríklad na výmenu okien v Kostole Nanebovzatia Panny Márie v Tisovci by mala farnosť získať 30.000 eur. Reformovaná kresťanská cirkev na Slovensku, konkrétne cirkevný zbor v obci Žíp, by mala dostať na rekonštrukciu kostola 15.000 eur. Financie by mali smerovať aj viacerým športovým klubom. Napríklad Futbalový klub Iskra Hnúšťa by mal dostať na obnovu šatní a priestorov okolo tribúny 30.000 eur.

S tohtoročnými výjazdovými rokovaniami začala vláda 16. januára, keď zasadala v Snine, o deň neskôr v Levoči. V utorok vládny kabinet navštívil Revúcu.