Vodiči by si mali dať pozor na poľadovicu, hmlu a sneženie. Znížená dohľadnosť je v lokalitách Čebovce, Pastierske, Dargov
11 | 02 | 2019 I TASR


Všetky sledované úseky diaľnic, rýchlostných komunikácií, horských priechodov a ciest na Slovensku sú momentálne zjazdné. Povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý, miestami je na ňom čerstvý, prípadne utlačený až zľadovatený sneh. Vodiči by si mali miestami dávať pozor na hmlu, husté sneženie a poľadovicu. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk.




Znížená dohľadnosť je v lokalitách Čebovce, Pastierske, Dargov, Štós a Štrba. Zapríčiňuje ju hmla alebo silné sneženie. Na ceste II/533 Novoveská Huta – Harichovce a cestách III. triedy v obvode Spišská Nová Ves sa vyskytuje poľadovica. Na ceste II/584 Srdiečko – Bystrá sú pre všetku dopravu potrebné snehové reťaze.

Počas celej zimnej sezóny je uzavretý horský priechod Fačkov (úsek cesty I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom) pre vozidlá nad desať metrov, horský priechod Veľké Pole (cesta II/512 Oslany – Cerová), horský priechod Šútovce (cesta III/1774) a horský priechod Skýcov (II/511) pre vozidlá nad 3,5 tony.

V zime sú neudržiavané cesty II/549 v úseku Úhorná – Úhornianske sedlo – Krásnohorské podhradie, III/3227 v úseku Hrabušická Píla – Stratená (križovatka ciest I/67 a III/3227) a Herlianske Sedlo (II/576).